Ortaca'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı

Ortaca\'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli yapılacak olan Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposu, sebze ve meyve paketleme tesislerinin temeli atıldı.

15.09.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli yapılacak olan Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposu, sebze ve meyve paketleme tesislerinin temeli atıldı.

Temel atma töreninde Kooperatif başkanı Süleyman Tosun ve Ortaca Ziraat Odası başkanı Salim Çöllü, tesis ile ilgili bilgiler verdi.

ORMESKOOP Başkanı Süleyman Tosun, 3 bin 100 metrekarelik bir alanda kurulacak ve kısa sürede tamamlanacak olan tesiste 300 ton civarında ürün depolanacağını, paketleme kısmında da 5 bin ton civarında ürün işlemeyi planladıklarını söyledi.

Ortaca Ziraat Odası başkanı Salim Çöllü ise, bölgedeki üreticilerin yıllardır kooperatifleşmek ve kooperatife ait soğuk hava deposu hayali olduğunu dile getirdi.

Çöllü, "Önce kooperatifimizi kurduk ardından da soğuk hava deposu, sebze ve meyve paketleme tesislerinin temelini atıyoruz. Hızlı bir şekilde burayı tamamlayıp üreticilerimizin ürünlerini burada işlemeyi, iç ve dış piyasada değerlendirmeyi planlıyoruz. Bölgemize hayırlı olsun. Emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, kooperatif aracılığı ile bölgenin ihtiyacı olan tesisin kazandırıldığını, belediye olarak gerekli desteğin verileceğini kaydetti.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca'nın, limon, portakal, nar ve domates gibi ürünlerde bölge liderliğine her zaman oynayan bir yer olduğunu ve her geçen gün daha büyük adımlar atıldığını ifade etti. Bölge üreticinin daha da fazla para kazanmasını ve üreticiye destek sağlayacak olan soğuk hava depolarında büyük eksiklik olduğunu belirten Fatih Ürkmezer, "Ortaca her geçen gün sadece turizmde değil tarımda da gelişiyor, ön plana çıkmaya devam ediyor. Ortaca bu sene Tarım Bakanlığımızın desteğiyle Kırsal Kalkınma Destekleme Programı'ndan hibe yoluyla 8 tane soğuk hava deposu kazandı. Bunlardan bir tanesi de Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifimizin projesiydi. İnşallah ilerleyen zamanda buraların özellikle gıda üzerine bir ihtisas organizeye dönüştürülmesinde kaymakamlık olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Üreticilerimize ve bölgemize hayırlı olsun" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Soğuk Hava Deposunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement