Ortadoğu'da Yeni Yıl Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Ortadoğu'da Yeni Yıl Hazırlıkları

Ortadoğu\'da Yeni Yıl Hazırlıkları

Ortadoğu'nun en büyük yılbaşı ağacı Ürdün'de hazırlandı

02.12.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslümanların yanı sıra Hristiyan nüfusunun da yoğun bir şekilde bulunduğu Ortadoğu'nun en büyük yılbaşı ağacı bu sene Ürdün'ün Madaba kentinde süslendi.

Ürdün Çalışma ve Turizm Bakanı Nidal el-Katamin, milletvekilleri, Hristiyan din adamlarının yanı sıra üst düzey devlet yetkililerinin katıldığı kutlamada, ülkenin ortabatı kesiminde yer alan Madaba'daki es-Seraye Meydanı'nda kurulan 27 metre boyundaki yılbaşı ağacının bu seneki kutlamalar çerçevesinde Ortadoğu'da hazırlanan en büyük ağaç olduğunu ifade etti.

Katamin, Ürdün'ün farklı dinlere kuçak açmış bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Bu tür faaliyetler, farklı dinlere mensup olan vatandaşlarımızın kardeşliğini temsil ediyor" dedi.

Öte yandan Fuheys bölgesi Ortodoks Rum kilisesi papazı Panteleimon ise yılbaşı ağacının insanlığa sevgi sunan Hazreti İsa'nın doğum günü münasebetiyle süslendiğine işaret ederek, "Ülkemizde Müslüman ve Hristiyanların güven ve emniyet içindeki hayatının devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Bölge sakinlerinden Sena Ebu Meyyale ise Müslüman ve Hristiyanlar vatandaşların Ürdün'de özellikle dini bayramlarda düzenlenen bu tür etkinliklere katıldığını söyledi.

Yılbaşı ağacının dikildiği Es-Seraye Meydanı'nda el sanatları ve çeşitli sanat eserlerinin yer aldığı sergiler de açıldı. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortadoğu'da Yeni Yıl Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement