Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü - Son Dakika
Turizm

Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü

Ortadoğu\'nun Paris\'i Beyrut\'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü

Gösterişli otelleri, savaşın izlerini taşıyan binaları, gurme lezzetleri, çılgınca yaşanan eğlenceleriyle ünlü gece hayatı, otantik pazarları ile Beyrut sizleri şaşırtıyor.

19.07.2018 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır Beyrut halkının savaşla mücadelesini hüzünle izledik. Çocukluğumda seyrettiğim bombalama sahneleri hala aklımda. Ne kadar güvenli deseler de bu yüzden senelerdir hiç adım atamıyordum Beyrut'a. Kime sorsam, Lübnan Mutfağı ve eğlence hayatı hakkındaki düşüncelerini anlata anlata bitiremiyordu.

Aklımın bir köşesinde yer eden yemeklerden artık tatma zamanı gelmişti. Eğlence hayatı ise yaz aylarında çok keyif veriyormuş.

Beyrut Ulaşım

İstanbul Beyrut 1 saat uzaklıkta. Thy ve Pegasus ile ulaşabilirsiniz.

Beyrut Otelleri

Beyrut, Fransız sömürgesi altında uzun kaldığından dolayı, Fransız kültürünün yansımalarını görebiliyorsunuz. Beyrut Phoenicia Hotel Muhteşem deniz manzarası, dekorasyonu, odaları, restoranları, yemekleri, marinaya olan yakınlığı ile en çok tercih edilen otellerden Phoenicia Beyrut. Kraliyet ailelerinin değerli fertlerini ve bir çok ünlüyü Beyrut seyahatlerinde ağırlıyor. Bir sonraki Beyrut gezimde bile hiç düşünmeden tercih edeceğim bir otel Phoenicia Beyrut.

Beyrut'ta Gezilecek Yerler

Corniche Bölgesi bana göre Beyrut'un en güzel yerlerinde İzmir'in Kordon Boyu gibi düşüneceğiniz kilometrelerce uzanan bir yolda, evler hayli gösterişli. Elit tabakanın ikamet ettiği bölgelerden biri Corniche. Bölge de etrafınızda koşu yapan, romantizmi yaşayan, en çok da nargile içen insanlar ilginizi çekiyor. Zaitunay Bay ise marinanın bulunduğu en keyifli bölgelerden. Restoranlar ve oteller ise göz kamaştırıcı güzellikte.

Beyrut'da Görülmesi Gereken Yerler

Mar Mikhael bölgesi Beyrut'un en eğlenceli yerlerinden.

Gemmayze'deki Osmanlı mimarisinin örneklerine rastlayabilirsiniz. Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan tarihi Mecidiye Camii, Ömer Camii, Birleşmiş Milletler Binası, Başbakanlık, Osmanlı Saat Kulesi, Parlamento Binası, tarihi Yunan Ortodoks kiliseleri ve Güvercin kayalıklarını gezebilirsiniz.

Jeita mağarası, Harissa tepesi ve Byblos Beyrut'da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Bekaa Vadisi'ndeki Baalbek tapınakları ise görülmeye değer.

Beyrut Restoranları

Lübnan Mutfağı kendine özgü mezeleri, et yemekleri ve salatalarıyla dünyaca ünlü. Türk Mutfağı ile Lübnan Mutfağı arasında ufak tefek baharat farkları dışında pek de bir fark yok diyebiliriz.

Nereye giderseniz gidin, restoranlarda bizdeki gibi patlıcan ezmesi, humus, salatalar ile biraz açlığınızı gidermek için sizlere sunuluyor. Lübnan mutfağında içli köfte, humus, tabbule, babaganuş, karbanit, b'abocarto tarator en sevdiğim Lübnan lezzetlerinden.

Beyrut halkı akşam yemeklerini saat 22.00 itibariyle yediklerinden dolayı restoranlarda ancak bu saatlerde dolmaya başlıyor.

Karam Al Bahr Zaitunay Bay

Beyrut'un gösterişli marinası Zaitunay Bay'deki en güzel balık restoranlarından...

Restoran'ın içine adımınızı atar atmaz, gördüğünüz manzara insanı adeta büyülüyor. Akvaryum içerisindeki canlı balıklar, istakozlar sizleri karşılıyor. Deniz mahsülleri ve mezeler ise tek kelimeyle muhteşem.

Karam Al Bahr Zaitunay BayTel +9611123456

Indigo Restaurant Le Gray

Hotel'in içinde yer alan, manzarası, sıra dışı sunumları ve leziz yemekleri ile Lübnan ve uluslararası mutfakların leziz örneklerini bulabileceğiniz seçkin mekânlardan.

Indigo Le Gray Tel +961 1 972 000

Liza Restaurant

Lübnan Mutfağı'nın en güzel mezelerini ve etlerinin tadına bakmak istiyorsanız, en doğru yerdesiniz.

Elit ambiansı, leziz yemekleri, şık sunumları ile beni en etkileyen Beyrut restoranları arasında Liza. Fransa 'da BeyrutLiza Beirut, ünlülerin tercih ettiği sevilen mekanlardan.

Liza BeirutTel: +961 1 208 108

Daha uygun bir bütçeye Beyrut yemekleri yemeyi tercih ediyorsanız, Balthazar, The Hangout, Urbanista'yı deneyimleyebilirsiniz.

Beyrut Gece Hayatı

Beyrut'un gece hayatı dünyaca ünlü. Beyrut halkı eğlenceye pek düşkün. Gece hayatının kalbi Mar Mikhael ve Gemmayze de atıyor.

Music Hall, Locale, The 01NE, Bar 360 en çok tercih edilen eğlence kulüplerinden.

Beyrut'ta Güvenlik

Ortam gayet keyifli, alışveriş eden hanımlar, restoranlarda şakalaşan gençler. Göze hoş geliyor. Savaşın izlerini hala yüreklerinde taşıyan ülkede, belirli bölgelere girerken sadece özel izinler alınıyor.

Şehir merkezinde askeri binaların fotoğraflarını çekmezseniz, ya da bir problem çıkartmazsanız hayat gayet güzel. Yine de meydanlardan fazla ayrılmayın. Onun dışında hayat normal akışında devam ediyor.

Beyrut Vizesi

Beyrut için kapıda vize alabiliyorsunuz. Eğer önceki seyahatlerinizde İsrail'e seyahat gerçekleştirdiyseniz, durum biraz daha sıkıntılı. Havaalanına indiğinizde bekletilebilir, ayrıca ülkeye de alınmama riskiniz de olabilir. Benim size tavsiyem ise, bir turizm şirketinin grubuna dahil olarak, Beyrut seyahatinizi gerçekleştirmeniz.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Ortadoğu'nun <a class='keyword-sd' href='/paris/' title='Paris'>Paris</a>'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü
Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü

Son Dakika Turizm Ortadoğu'nun Paris'i Beyrut'un Eğlenceli ve Gurme Yüzü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi
    16:15 Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Turizm Haftası kapsamında Zeynep - Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir otelde düzenlenen Genç Şefler Yemek Yarışması'na 5 ortaokuldan 6 takım katıldı. Yarışmada öğrencilerin hünerlerini sergilediği etkinliğe veliler ve öğretmenler de katıldı. Yarışma sonuçları yarın açıklanacak.

  • Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı
    16:07 Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Bayramda esnafın yüzü güldü. Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Esnaf, yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını belirtti. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yılsonunda 2 milyon ziyaretçi sayısının aşılacağını söyledi. Esnaf ise yoğunluktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı
    15:29 Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, turistik gezi treniyle şehir turu attı. Sezer, turistik gezi trenlerinin trafiği rahatlatacağını ve turistlerin tarihi yapıları gezebileceğini belirtti. Deneme amacıyla başlatılan seferlerde dijital rehberler de kullanılacak.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları
    15:19 Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları

    Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Van'da yapılan arkeolojik kazıların il turizmine olan katkıları ele alındı. Panelde konuşmacılar, eski Van Şehri'nde planlanan çalışmalar ve kazıların Van turizmine olan etkisini anlattılar.

  • EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns
    14:58 EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns

    İngiliz havayolu şirketi EasyJet, Orta Doğu'daki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Tel Aviv uçuşlarını 27 Ekim'e kadar askıya aldı. İsrail'deki gelişmeler nedeniyle rezervasyon yaptıran müşterilere tam para iadesi de dahil olmak üzere seçenekler sunulacak.

  • Edirne Valisi: Kentin turizm potansiyeli yeterince kullanılmıyor
    14:53 Edirne Valisi: Kentin turizm potansiyeli yeterince kullanılmıyor

    Edirne Valisi Yunus Sezer, zengin kültürel mirasa ev sahipliği yapan kentin turizm potansiyelinin az bir kısmının kullanıldığını belirtti. Sezer, turizm altyapısının geliştirilmesi ve tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, konaklama imkanlarının artırılması ve kültürel varlıkların markalaştırılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

  • Edirne'de Tarihi Alanlar Nostaljik Tramvay Görünümlü 'Gezi Treni' ile Ziyaret Edilebilecek
    14:51 Edirne'de Tarihi Alanlar Nostaljik Tramvay Görünümlü 'Gezi Treni' ile Ziyaret Edilebilecek

    Edirne Valiliği, turizm noktalarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla lastik tekerlekli 'Edirne Turistik Gezi Treni'ni hizmete sundu. Ücretsiz olarak hizmet verecek tren, Selimiye Meydanı'ndan başlayarak tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı'nın bulunduğu Karaağaç Mahallesi'nde rotasını tamamlayacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, kentin tarihi ve kültürel altyapısını ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, projeleri kapsamında 7 farklı rota belirlediklerini ve tur otobüsleriyle geziler düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca, Tunca ve Meriç nehirlerinde kayık gezileri düzenlenerek bu nehirlerin aktif olarak kullanılması planlanıyor.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Eskişehir'de Turizm Haftası Açılışı Gerçekleştirildi
    14:10 Eskişehir'de Turizm Haftası Açılışı Gerçekleştirildi

    Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası açılışı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avmanak'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasında turizmin önemi vurgulandı ve Eskişehir'in turizm potansiyeli üzerine konuşuldu.

  • Çorum Boğazkale ve Alaca Ören Yerleri Ramazan Bayramı'nda 9 Bin 921 Turist Ağırladı
    13:49 Çorum Boğazkale ve Alaca Ören Yerleri Ramazan Bayramı'nda 9 Bin 921 Turist Ağırladı

    Çorum Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Ören Yeri ve Alaca ilçesindeki Alacahöyük Ören Yeri ve müzeler, Ramazan Bayramı tatilinde toplamda 9 bin 921 turist ağırladı. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hattuşa Ören Yeri 4 bin 100 kişi, Alacahöyük Ören Yeri ise 3 bin 381 kişi tarafından ziyaret edildi. Boğazkale ve Alaca müzeleri ise 2 bin 440 turist ağırladı. Hattuşa Antik Kenti ve Alacahöyük Ören Yeri, Anadolu'nun binlerce yıllık geçmişine ışık tutan önemli arkeolojik merkezlerdir.


Advertisement