Ortadoğu ve Batı Asya'daki Yerel Yöneticiler Malatya'da Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Ortadoğu ve Batı Asya'daki Yerel Yöneticiler Malatya'da Buluşacak

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Malatya'da gerçekleştirilecek.

12.11.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Malatya'da gerçekleştirilecek.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir restoranda ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Duman, İstanbul'da Genel Sekreterliği de bulunan UCLG-MEWA'nın dünya genelindeki 9 bölge teşkilatından birisi olduğunu belirtti.

Teşkilatın 20 ülkede faaliyetlerini yürüttüğünü aktaran Duman, dünyadaki 4 milyar insanı ilgilendiren teşkilatın bu yıl Malatya'da düzenleyeceği toplantıda ilklerin yaşanacağını ifade etti. Toplantıyı Türkiye Belediyeler Birliği, UCLG-MEWA ve Malatya Büyükşehir Belediyesiyle organize ettiklerini dile getiren Duman, toplantıda Avrasya işbirliği protokolü ve Gelişen 8 Ülke (D8) mutabakat zaptının imzalanacağını söyledi.

Toplantının kurum, belediye, sivil toplum kuruluşu ve üniversite camiasını bir araya getireceğine işaret eden Duman, "Bu şekilde de ortak aklın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaya gayret ettik. Burada gerçekleştireceğimiz 2 günlük toplantı, Malatyamız için bir zenginlik olur, katkı sağlar" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da Malatya'nın gelişmesi ve kalkınması için önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek kentin uluslararası arenada iyi bir şekilde temsil edilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çakır, toplantıda "Yerel Yönetimler ve Sürdürülebilir Yaşam: Değişimin Temel Aktörleri Kentler", "Birleşmiş Milletler Küresel İklim Konferansına (COP 21) Doğru İklim Değişikliği Politikalarının Bölgemizdeki Yansımaları", "Yeşil Şehirler Yetiştirmek: Kentsel ve Kent Çeperi Tarım Alanları" ve "Sürdürülebilir Atık Yönetimi: Enerji Üretimindeki Fırsat ve Kaynağında Azaltma" konularının masaya yatırılacağını bildirdi.

Katık atıkların entegresi ve trambüs projelerini önemsediklerini vurgulayan Çakır, toplantıda Malatya'nın bu projelerini de sunma fırsatı bulacaklarını aktardı. Çakır, "Bugüne kadar yaptığımız etkinliklerle burada çok önemli mesafeler aldık. Artık şehrimiz uluslararası birçok toplantıya, fuara ev sahipliği yapıyor" dedi.

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek toplantıya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Politika Bölüm Başkan Yardımcısı Andrea Schmidt, BM İnsan Yerleşimleri Program Danışmanı Jo Berg, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı Eş Başkanı Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz'ın yanı sıra Ortadoğu ve Batı Asya ülkelerinin bazı yerel yöneticileri de katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortadoğu ve Batı Asya'daki Yerel Yöneticiler Malatya'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement