Ortahisar Belediye Başkanı Genç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Açıklaması

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, göreve geldiği günden itibaren 90'ın üzerinde park yaptıklarını, yaklaşık 40 bin fidanı da toprakla buluşturduklarını söyledi.

11.02.2019 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, göreve geldiği günden itibaren 90'ın üzerinde park yaptıklarını, yaklaşık 40 bin fidanı da toprakla buluşturduklarını söyledi.

İskenderpaşa Mahallesi ve Meydan Parkı'nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Genç, talep ve önerileri dinledi.

Ortahisar'da her mahalleye en az bir park hedefiyle hareket ettiklerini belirten Genç, yoğun betonlaşmadan dolayı yeşil alan ihtiyacının her geçen gün daha da arttığını ifade etti.

Belediye olarak bunun bilincinde olduklarına işaret eden Genç, "Biz, her zaman daha yeşil bir Ortahisar anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda her mahallemize en az bir park hedefiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Nüfusu yoğun olan ve geniş bir coğrafyayı kaplayan mahallerimizde 6 park yaptığımız da oluyor. Yeşil demek, sağlıklı ve huzurlu yaşam demek. Şehrimizde betonlaşma artıkça mutsuzluk, huzursuzluk ve hoşgörüsüzlük de aynı oranda artıyor. Yeşil alanlar artıkça da bunun tam tersi oluyor." diye konuştu.

Genç, Ortahisar'ın daha yeşil bir hale geleceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 90'ın üzerinde park yaptık. Yaklaşık 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bunların yanında şehrimizi daha güzel, iç açıcı bir görünüme kavuşturmak için yol kenarlarına, kavşaklara ve uygun alanlara yaklaşık 400 bin adet çiçek ve bitki dikimi yaptık. Şehrimizin gözbebeği olan ve en çok rağbet gören parklardan bir tanesi olan Ekopark'ımızı hizmete açtık. İnşallah bu çalışmalarımız çerçevesinde ve sizlerin de isteği doğrultusunda Ortahisar'ımız yeşille anılan, yeşille içi içe olan bir ilçe konumuna gelecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ortahisar Belediye Başkanı Genç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement