Ortaköy'de Tek Kişilik "Haç Çıkarma" Töreni - Son Dakika
Güncel

Ortaköy'de Tek Kişilik "Haç Çıkarma" Töreni

Ortaköy\'de Tek Kişilik "Haç Çıkarma" Töreni

Hz.İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Ortaköy'deki Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesinde düzenlenen 'ayin' ve denizden 'haç çıkarma' töreniyle kutlandı.

06.01.2015 14:54  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul/ DHA

Hz.İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Ortaköy'deki Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen 'ayin' ve denizden 'haç çıkarma' töreniyle kutlandı. Zaman zaman kar yağışı ve dolu yağışının görüldüğü Ortaköy Sahili'ndeki denizden haç çıkarma törenine soğuk hava nedeniyle sadece bir kişinin katılması dikkat çekti. Sabah saatlerinde Ortaköy'deki Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki başlayan ayini Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos yönetti. Ayine katılan ziyaretçiler, mum yakarak, dua etti. Ayinin ardından Metropolit İrineos ve ayine katılanlar ile birlikte yürüyerek Ortaköy sahile geldi.

SOĞUK HAVA NEDENİYLE 'HAÇ ÇIKARMAYA' BİR KİŞİ KATILDI

Geleneksel 'haç çıkarma' törenine bu yıl zaman zaman kar ve dolu yağışının da etkili olduğu soğuk hava damga vurdu. Boğazın soğuk sularındaki 'Haç çıkarma'ya sadece bir kişinin katılması dikkat çekti. Metropolit İrineos ve haç çıkarmaya talip olan Illia Davul, bir motora binerek boğaza açıldı. Duaların ardından metropolit İrineos elindeki haçı boğaz suyuna atarken, hemen ardından Illia Davul da haçı çıkarmak için denize atladı. Ilia Davul, haçı denizden çıkardıktan sonra öperek görevlilere verdi.

METROPOLİT İRİNEOS: SOĞUKTAN DOLAYI BÖYLE OLDU

Ayin sonrası, bir açıklama yapan Metropolit İrineos, "Her sene olduğu gibi Hz. İsa'nın Ürdün Nehri'nde vaftiz edilişinin anısına düzenlediğimiz bir törendi. Aynı zamanda balıkçıların bereketi için, suların takdisi için inanılan bir duadır. Dinimiz örf, adet ve geleneklerine bağlı bir dindir. Bu nedenle çok mutluyuz" diye konuştu. Yarışmacı sayısının az olması ile ilgili bir soruya İrienos, "Soğuktan dolayı böyle oldu" demekle yetindi.

Haçı denizden çıkaran Ilia Davul ise dini görevini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Davul, haç çıkarma yarışında rakibi olmaması için de "Bu sene hava soğuk olduğu için rakibim olmadı. Boğaz suyu soğuktu ancak güzeldi yani" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ayine katılanlar vatandaşlar ise denizden haç çıkarma törenini Ortaköy Meydanı'ndan ilgiyle izleyip, cep telefonlarıyla görüntülediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaköy'de Tek Kişilik 'Haç Çıkarma' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement