Ortaokullar Arası Ulusal Robot Yarışması - Son Dakika
Güncel

Ortaokullar Arası Ulusal Robot Yarışması

Afyonkarahisar'da "Robot Afyon" temasıyla Ortaokullar Arası Ulusal Robot Yarışması düzenlendi.

29.10.2017 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da "Robot Afyon" temasıyla Ortaokullar Arası Ulusal Robot Yarışması düzenlendi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Ortaokullar Arası Ulusal Robot Yarışması, Süleyman Demirel Fen Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yarışmaya 20 şehirdeki 43 okuldan 300'e yakın ortaokul öğrencisinin katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

" Türkiye'de ilk defa ortaokullar arası düzenlenen robot yarışması ilimizden gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Kendilerini geleceğe güvenle taşıyan milletler bilgiyi üreten geliştiren ve yöneten milletlerdir. Bilginin katlanarak arttığı ve teknolojinin hızla ilerlediği son yüzyılda insanoğlunun hayatını kolaylaştırmak adına pek çok yenilikler ortaya çıkıyor."

Yalçın, yarışmanın odağındaki robot teknolojisinin, yavaş yavaş hayatın birçok alanında kendine yer bulan önemli bir konu olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Yine teknolojide en büyük gelişim robot alanında gerçekleşmiştir. Bu sebeple bizler de ülke olarak bu gelişime ayak uydurmak hatta bu gelişimin öncüsü olmak durumundayız. Onun için en büyük avantajımız genç neslimizi bu duruma hazırlamaktır dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri olarak köklü medeniyetimiz den aldığımız güçle bedenen ve ruhen eğitim almış araştıran üreten ve geliştiren kısaca her anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek eğitimciler olarak en büyük hedefimizdir. Bu yarışmayı düzenlemeyi anlamlı kılan da işte budur bu vesileyle yarışmaya katılan farklı illerden gelip de katılan tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz."

Konuşmanın ardından öğrenciler tasarladıkları robotlarla farklı kategorilerde yarıştılar.

Yarışma sonunda robotlarıyla dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile okul müdürleri de takıp etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortaokullar Arası Ulusal Robot Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement