Ortaylı Balkan Savaşları'nı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Ortaylı Balkan Savaşları'nı Anlattı

Ortaylı Balkan Savaşları\'nı Anlattı

İlber Oltaylı, "Balkan Savaşları'nın 100.Yılı ve Balkanlar'dan Yapılan Göçler" konulu söyleşiye katıldı.

07.12.2012 13:37  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Balkan Savaşları'nın 100. Yılı ve Balkanlar'dan Yapılan Göçler" konulu söyleşiye katılan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Balkan Savaşları, Türkiye açısından bir felaket olmuştur"

dedi.

Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Hasbahçe Söyleşisi"nde tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı "Balkan Savaşları'nın 100. Yılı ve Balkanlar'dan Yapılan Göçler" konusunu ele aldı. Söyleşiye ayrıca İlçe Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç ve çok sayıda kişi katıldı. Balkanlar'dan yapılan göçler hakkında bilgiler veren Ortaylı, "Balkan Savaşları, Türkiye açısından bir felaket olmuştur"

dedi.

Savaş zamanında çok sıkıntılı dönemlerden geçildiğini söyleyen Ortaylı, "Bu savaşta ölen ölmüş, kalan kalmıştır. Kalanlarda bu vatana ulaştıktan sonra çok sıkıntılı günler ve yıllar geçirmiştir" diye konuştu.

Kırım savaşından gelen Kırımlılar ve Kafkaslı muhacirler için de Türkiye'nın bir sığınma toprağı olduğunu dile getiren Ortaylı, "Mübadeleden sonra özellikle Yunanistan tarafından gelenler buraları çok kısa zamanda intibak etmişler, bizim buradan gönderdiklerimiz ise Yunanistan'da perişan olmuşlar" şeklinde konuştu.

Balkan Savaşları'nın son safhasında Rumeli topraklarını kaybettiklerini belirten İlber Ortaylı, sonra bazı ülkelerin Türkiye'ye saldırdığını, ancak Türk zabitlerin gücüyle üç kilometre bile öteye giremediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç, Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya plaket ve çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ortaylı Balkan Savaşları'nı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement