Örümcek Adam Alaın Robert, Avrupa’nın En Yüksek Binası Sapphire’e Tırmanacak - Son Dakika
Güncel

Örümcek Adam Alaın Robert, Avrupa’nın En Yüksek Binası Sapphire’e Tırmanacak

Örümcek Adam Alaın Robert, Avrupa’nın En Yüksek Binası Sapphire’e Tırmanacak

Örümcek Adam lakabıyla tanınan ünlü Fransız tırmanışçı Alain Robert dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'nin ardından Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire'e tırmanacak

04.05.2011 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son on beş yılda yüzden fazla gökdelene tırmanan ve en son dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'ya yaptığı tırmanışla gündeme gelen Örümcek Adam Alain Robert, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire İstanbul'a tırmanacak.

1994 yılnda yüzbini aşkın izleyici önünde Abu Dhabi'deki National Bank'a yaptığı tırmanışla büyük bir başarı yakalayan Alain Robert, bugüne kadar aralarında Empire States, Eyfel Kulesi gibi binaların da yer aldığı yüzü aşkın gökdelene tırmandı. Hiçbir güvenlik ağı ya da özel efekt kullanmadan yaptığı tırmanışla dikkat çeken Robert, en son mart ayında 860 metre ile dünyanın en yüksek binası olan Dubai'deki Burj Khalifa'ya tırmandı.

Alain Robert şimdi de Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olan Sapphire'e tırmanmak amacıyla İstanbul'a geliyor. Sapphire Çarşı açılış etkinlikleri arasında yer alan tırmanışın 17 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Örümcek Adam'ın 261 metre anten yüksekliğine sahip Sapphire'e yapacağı tırmanış etkinliği izlemek isteyenler için ücretsiz olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Örümcek Adam Alaın Robert, Avrupa’nın En Yüksek Binası Sapphire’e Tırmanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement