Örümcek Ormanları"Nda Sonbahar Bir Başka Güzel - Son Dakika
Güncel

Örümcek Ormanları"Nda Sonbahar Bir Başka Güzel

Yüksek köknarlar ve uzun ladin ağaçlarının yer aldığı "Örümcek Ormanları"nda, sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanıyor.

25.10.2017 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VEYSEL KARA - Yüksek köknarlar ve uzun ladin ağaçlarının yer aldığı "Örümcek Ormanları"nda, sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanıyor.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Yeşilköy sınırları içinde bulunan ve 1998 yılında "Örümcek Ormanı Tabiatı Koruma Alanı" ilan edilen 2 bin 630 dekarlık alanda, tabiat anıtı olarak tescillenmiş 420 yaşında ve 70 metre yüksekliğinde dörder ladin ve köknar ağacı bulunuyor.

Güvende ve Kazıkbeli gibi birçok meşhur yaylanın da yol güzergahındaki ormanda, yaz aylarında hayvan otlatmak için göç eden çobanların, hayvanları ile dönüşleri farklı renklere bürünen doğada kartpostallık görüntüler oluşuyor.

Kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve sık bitki örtüsü dolayısıyla Örümcek Ormanları ismi verilen bölge, şelaleleri, temiz havası ve eşsiz peyzajıyla fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin de uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Fotoğraf tutkunları ilgi gösteriyor

Tabiat örtüsünün zenginliği dolayısıyla Karadeniz'de sonbaharı fotoğraflamak isteyenlerin de tercih ettiği Örümcek Ormanlarına fotoğrafçılar da ilgi gösteriyor.

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır fotoğraf sanatıyla aktif olarak ilgilendiğini belirtti.

Kürtün coğrafyasının fotoğrafseverler açısından birbirinden güzel manzaralara sahip olduğunu vurgulayan Zengin, "Özellikle Örümcek Ormanlarında sonbaharda çok güzel renkler oluşuyor. Rengarenk oluyor. Ben de sonbahar fotoğraflamayı çok sevdiğim için burayı tercih ediyorum." ifadelerini kullandı.

Amatör olarak fotoğraf sanatıyla uğraşan Hüsnü Atik ise Karadeniz'de sonbaharı fotoğraflamak için Tokat'tan geldiğini bildirdi.

Sonbahara ayrı bir ilgi duyduğunu dile getiren Atik, "Örümcek ormanlarının da sonbaharda renk cümbüşü yaşandığını duyum. Bu bağlamda hemen Tokat'tan hazırlığımı yapıp Örümcek Ormanlarına geldim. Avrupa'nın en yüksek köknar ve ladin ağaçlarının burada olduğunu öğrendim. Şimdi bunları fotoğraflamak istiyorum." diye konuştu.

Yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için Kürtün ilçesindeki Güvende yaylasına çıkan 59 yaşındaki çoban Alim Kambur ise uzun yıllardır hayvancılıkla uğraştığını ve yaz aylarında hayvanlarını otlatmak amacıyla yaylaya çıktığını söyledi.

Mayıs ayından bu yana yaylada kaldığını aktaran Kambur, "6 ay yaylada kaldık. Şimdi sonbahar geldi, geri dönüş yapıyoruz. Ağaçlar yapraklarını dökmeye başladı. Biz de havaların soğuması nedeniyle memleketimize dönüş yoluna geçtik. Örümcek Ormanları yolumuzun üzerinde. Çok meşhur, havadar ve güzel bir yer." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Örümcek Ormanları'Nda Sonbahar Bir Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement