Oryantiring - Son Dakika
Spor

Oryantiring

Oryantiring

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe yarışları  50 kulüpten yaklaşın bin sporcunun katılımıyla Soma'da başladı

23.11.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe yarışları Manisa'nın Soma İlçesinde başladı.

Türkiye Oryantring Federayonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada şampiyonaya 50 kulüpten yaklaşın bin sporcunun katıldığını bildirdi.

Yağcıllı Su Çıktı mevkisinde yapılan "orta mesafe" ile başlayan yarışlara, yarın Büyükışıklar köyünde "uzun mesafe" ile devam edileceğini bildiren Gençtürk, oryantring sporu pusula ve harita ile hedef bulma olduğunu söyleyerek şu bilgileri verdi:

"Önceden çizilmiş haritalarda parkur düzenleyiciler tarafından belirlenmiş hedefler,  Elektrik Kontrol Sistemleri (EKS) ile belirleniyor. Sporcular, kendilerinden bulunması istenen bir dizi hedefe ulaşarak elektronik sisteme kayıtlı ESA yüzüğü ile dokunuyor ve bilgisayar ortamında süresi, derecesi otomatik olarak kaydediliyor. Böylece yarış sonuçları buna göre belirlenmiş oluyor."

Gençtürk, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi, Kızılay, SOSEV ve Oryantiring İl Temsilciliği'nin işbirliğiyle düzenlenen yarışların iki gün süreceğini bildirdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Oryantiring - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement