Oryantiringde 6 Ülkenin Federasyon Yetkilileri, Bolu'da - Son Dakika
Spor

Oryantiringde 6 Ülkenin Federasyon Yetkilileri, Bolu'da

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Birliği (SEEOA) üyesi 6 ülkenin oryantiring federasyonlarının yetkilileri, Bolu'da bir araya geldi.

07.04.2018 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Birliği (SEEOA) üyesi 6 ülkenin oryantiring federasyonlarının yetkilileri, Bolu'da bir araya geldi.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nı izlemek için SEEOA Başkanı Veysel Güler ile Bolu'ya gelen Bulgaristan, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi, Slovenya ve Sırbistan'ın oryantiring federasyonu yetkilileri ile Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri, yarışlar öncesinde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile görüştü.

Başkan Yılmaz, Bolu'nun yüzde 65'inin ormanlarla kaplı olduğunu ve 200 kadar göl ve gölet bulunduğunu ifade ederek, bu nedenle sporun her branşının yapılabileceği bir yer olduğunu vurguladı.

Bolu'nun her spor branşı için bir kamp merkezi olması adına çalışma yaptıklarını aktaran Yılmaz, "Bu coğrafyamızda federasyon başkanımız sayesinde etkinlikler yapıyoruz. Sizin de buraya gelmeniz bize büyük bir onur verdi. İnşallah Avrupa'nın ve Türkiye'nin müşterek organizasyonlarına ev sahipliği yapmak istiyoruz. Oryantiring federasyonları olarak kamplarınızın Bolu'da yapılmasını istiyoruz. Bu konuda birlikte hareket etmek bizi sevindirecektir." diye konuştu.

Yılmaz, 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olduğunu belirterek, 2023 yılında yapılacak olan Oryantiring Dünya Şampiyonası'nın Bolu'ya verilmesini istedi.

SEEOA Başkanı Güler de birlik başkanı olarak Güneydoğu Avrupa ülkeleri federasyon başkanları ve teknik delegelerini Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Bolu'yu bir kamp merkezi haline getirmek. Onun için bu arkadaşlarımızı davet ettik. Araziye çıkıp bizzat arazide koşarak arazinin ne kadar oryantiring için önem arz ettiğini yerinde görecekler. Bizim için de bu çok büyük bir referans olacak." ifadelerini kullandı.

Güler, SEEOA'nın Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkeden oluşan bir federasyonlar birliği olduğuna değinerek, "Şu an Bolu'da 9 ülkenin temsilcisi var. Toplantıya da 6 ülke katıldı. Misafirlerimiz dün akşam geldi. Bugün yarışma fırsatı bulacaklar. Yarın yine şehir içinde bir yarışma imkanları olacak. Misafirlerimizin ilk izlenimleri çok güzel. Bolu'nun bir dünya şampiyonasını rahatlıkla yapabilecek tarzda bir doğaya sahip olduğunu ifade ettiler. Bu da bizi oldukça memnun etti." şeklinde konuştu.

SEEOA Onursal Başkanı ve Bulgaristan Oryantiring Federasyonu temsilcisi Atanas Georgiev de Bolu'nun çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, muhteşem bir doğaya sahip olan Bolu ile ilgili ilk izlenimlerinin çok güzel olduğunu söyledi.

Bolu'da bulunan doğa ve göllerin oryantiring adına harika imkanlar sunduğunu dile getiren Georgiev, "Buraya gelirken kar gördük. Bende kar oryantiringi altyapısı olduğu için ona doğru bir yönelme oldu. Bolu'da kayak oryantiringini de organize etmek çok güzel bir alternatif olur." dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ise Avrupa'dan gelen federasyon temsilcilerinin 2 gün boyunca Bolu'yu inceleme fırsatı bulacaklarını söyleyerek, "Bence arazide koştuktan sonra çok daha rahatlayacaklar ve çok daha farklı konuşacaklar. Şu anda her şey dört dörtlük." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantıda, Türkiye'nin oryantiringde geldiği nokta ile gelecekte yapılması planlanan uluslararası organizasyonların Türkiye'de gerçekleştirilmesi için nelerin yapılabileceği görüşüldü.

Oryantiringde 6 Ülkenin Federasyon Yetkilileri, Bolu\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Oryantiringde 6 Ülkenin Federasyon Yetkilileri, Bolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.


Advertisement