Osbük Başkanı Nakıboğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Osbük Başkanı Nakıboğlu Açıklaması

Osbük Başkanı Nakıboğlu Açıklaması

Organize Sanayi Bölgeler Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu Fikri Işık’ın yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilmesinin OSB’ler ve sanayiciler için büyük bir avantaj olduğunu söyleyerek, sanayicilere verilen desteğin artarak süreceğine inandığını belirtti.

01.12.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organize Sanayi Bölgeler Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu Fikri Işık'ın yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirilmesinin OSB'ler ve sanayiciler için büyük bir avantaj olduğunu söyleyerek, sanayicilere verilen desteğin artarak süreceğine inandığını belirtti. Nakıboğlu, "Sanayicilerimizin tek odağı üretim olacak" dedi.

Türkiye'nin dört bir köşesinde bulunan OSB temsilcileriyle bir araya gelerek tanışmak, fikir alışverişinde bulunup güç birliği yapmak, varsa sorunları kaynağından öğrenip çözüm yolları bulmak ve iyi örnekleri diğer OSB'lerle paylaşmak amacıyla düzenlenen OSB İstişare toplantısı Erzurum'da yapıldı. OSBÜK'ün yaptığı çalışmalar ve Organize Sanayi Bölgelerinin ulaştığı öneme dikkat çeken OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Yaşanılan sorunları daha yakından görmek ve çözüm üretmek anlamında yerinde incelemeler ve ziyaretler büyük fayda sağlıyor. Erzurum'da gösterilen misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

"EKONOMİ RAYINA OTURUYOR"

Nakıboğlu, Türkiye ekonomisinin rayına oturduğunu söyledi. Nakıboğlu, "4 yıl boyunca seçim olmayacak. Ekonomi rayına oturuyor. Bu şans iyi değerlendirilirse Türkiye'yi daha ileriye taşıyabiliriz. Bunun için öncelikle büyümeye ivme katacak bir reform süreci başlatılmalı, büyüme rakamı yüzde 7-8'lere çıkarılmalıdır.Yatırım ve üretim ortamının iyileştirilmesine, teşvik mevzuatının yeniden gözden geçirilmesine, adil bir vergi reformuna, atılacak reform adımlarında öncelik verilmelidir" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Nakıboğlu, "Büyüme motoru imalat sanayisindedir. İleri teknoloji Türkiye'nin vazgeçilmezi olmalı. Yüksek katma değer diğer önemli bileşenimiz. Sanayiciler olarak Ar-Ge, tasarım, marka ve inovasyondan oluşan katma değer unsurlarına yönelmeliyiz. 2023 hedeflerine ulaşmak için yüksek teknolojiye ihtiyaç var ve bu yeni yatırımlarla olacak" şeklinde konuştu. Erzurum ve bölgenin ekonomik yapısı hakkında bilgi veren ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Bölgedeki sanayici kuruluşlarının, KOBİ'lerin ve ticaret erbabının karşı karşıya kaldığı zorlukları ve öncelikle bölgede yatırım ortamını iyileştirecek, yatırımcıyı cesaretlendirecek, pozitif ayrımcılık tanıyacak ve gerçek anlamda avantaj sağlayacak özel bir teşvik sisteminin getirilmesi gerektiğini söyledi. Program kapsamında OSBÜK heyeti, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı İ. Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ve Erzurum Vali Vekili Haktan Gökçekuyu'yu makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde de bulundu.

Erzurum ve civarı OSB'lerinin her yönüyle ele alındığı istişare toplantısı, soru cevap ve serbest kürsü bölümleri ve plaket töreniyle tamamlandı. Programlar Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, il protokolü ve sanayicilerin yoğun katılımıyla, OSBÜK onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osbük Başkanı Nakıboğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement