Osman Öztunç Türkçülük Günü'nde Ödemişliler'le Buluştu - Son Dakika
Yerel

Osman Öztunç Türkçülük Günü'nde Ödemişliler'le Buluştu

Osman Öztunç Türkçülük Günü\'nde Ödemişliler\'le Buluştu

Ödemiş Ülkü Ocağı, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle Ödemiş Salı Pazarında Osman Öztunç konseri düzenledi.

05.05.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Ülkü Ocağı, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle Ödemiş Salı Pazarında Osman Öztunç konseri düzenledi.

Konsere Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Ödemiş Ülkü Ocağı Başkanı İsmail Poyraz, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, MHP'li Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, MHP'li Ödemiş ve Kiraz belediye meclis üyeleri ülkü ocakları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Gecede önce Ödemişli Ahmet Çataloğlu sazıyla sahne alarak çeşitli türlerde türküleri seslendirdi. Daha sonra Ehveni Şer grubu sahne aldı.

Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Ülkü Ocağı Başkanı İsmail Poyraz şunları söyledi: "Öncelikle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür vakfı genel merkezimizin düzenlemiş olduğu Türk gençliği kurultayı münasebetiyle Türkiye genelindeki bütün gecelerin iptal olmasına rağmen bu güzel geceyi hazırlamamızı sağlayan il başkanıma ve teşkilat başkanım Adem Akkaş'a teşekkür ediyorum. Türkçülük günü bizlere 3 Mayıs 1944'de Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin Hüseyin Nihal Atsız hocamızın ve dava arkadaşlarının Türkçü olmakla suçlanarak yargılandığı günden bizlere yadigar kalmıştır. Peygamberimizin müjdelediği Türkler olmakla gurur duyan başbuğumuz ve üstatlarımız 3 Mayıs 1945 Tophane Askeri hapishanede bir kutlama yapmıştır. O günden bu yana Türkçülük Bayramı Başbuğumuzun Türk Gençliğine emanetidir.

"BUGÜNDE 70 YIL ÖNCESİNİN RUHUYLA YAŞAMAKTAYIZ"

Herkesçe bilinmelidir ki ülkücülerin Türk Milliyetçiliği vizyonunda 1944'ten bu yana hiçbir değişiklik olmamıştır. Bugünde 70 yıl öncesinin ruhuyla yaşamaktayız. Bu düşüncelerde başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e, Hüseyin Nihal Atsız'a ve tüm kahramanlara şükran ve minnetle anıyorum. Türküm demeyi suç unsuru olarak görenlere inat buradan tüm ülkücüler adına haykırıyorum. Ne mutlu Türküm Diyene, Ne mutlu Ülkücüyüm diyene. Programımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim"

İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Bozkurt'un konuşmasının ardından sahneye Ülkü Ocakları Genel Merkezi Sanatçısı Osman Öztunç geldi. Büyük alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Öztunç sevilen şarkılarından bir tanesini seslendirdi.

"ÖZTÜNÇ'TAN ŞENGÜL'E TEBRİK"

Daha sonra konuşma yapan Öztunç kendisine hediye edilen çiçeği Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'e armağan etti. Kiraz'da MHP'nin iktidar olduğunu ama belediye başkanını kadın olduğunu bilmediği söyleyen Osman Öztunç Başkan Şengül'ü tebrik etti.

Öztunç, "Bugün 3 Mayıs Türkçülük bayramı münasebetiyle Ödemiş Ülkü Ocağımız tarafından düzenlenen bu güzel programda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 3 Mayıs aslıda bir bayram değil Türklüğü savunanların tırnaklarının söküldüğü gündür. Ancak zaman içinde bizim ecdadımız bize bugünü böylesine etkinliklerle ansınlar diye bayram haline getirerek bizlere armağan etmişledir. Bugün burada hangi kökenden, hangi inanıştan hangi görüşten insanımız burada ise hepsine hoşgeldiniz diyorum. Bu topraklarda kardeşçe yaşamak bizlere en doğru yakışandır. Bu güzel gecede Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanım Süleyman Bozkurt'a emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İzmir Belediyesini yakın zamanda alacağımıza inanıyorum. Kiraz Belediye Başkanımız hanımefendiye görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Öztunç, konuşmasının ardından eserlerini seslendirerek katılımcıları coşturdu. Gecede aynı zamanda Ödemiş Ülkü Ocağı yararına çekiliş yapıldı.

Gece Osman Öztunç eserleri ile ilerleyen saatlerde sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osman Öztunç Türkçülük Günü'nde Ödemişliler'le Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement