Osman Zeki Oral Anısına Resim Yarışması - Son Dakika
Güncel

Osman Zeki Oral Anısına Resim Yarışması

Ankara'da 87 yaşında vefat eden ressam Osman Zeki Oral anısına düzenlenen resmi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

22.05.2018 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 87 yaşında vefat eden ressam Osman Zeki Oral anısına düzenlenen resmi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ulusal ve uluslararası sanat ortamına özgü yeni sanat eserleri kazandırılarak genç sanatçıları teşvik etmek istediklerini söyledi.

İki ayrı kategoride düzenlenen resim yarışmalarında dereceye girenleri kutlayan Başkan Uysal, "Osman Zeki Oral, ilçemiz için önemli bir değer. Oral'ı yaşatma adına çabalarımız devam edecek. İnönü Parkı'nda Osman Zeki Oral'ın büstünü açtık, adına resim yarışması düzenledik. Şimdi de sizlere bu ödül töreni vesilesi ile Ereğli'de, 'Osman Zeki Oral Sanat Evi' için çalışmalara başladığımızı müjdelemekten büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Dereceye girenlere ödülleri verildi.

- Osman Zeki Oral

Ereğli'de 1925 yılında doğan Oral, Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ile Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinin kuruluş çalışmalarında yer almış, Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğündeki görevinden emekli olmuştu. Ankara'da 2012 yılında 87 yaşında vefat eden Oral'ın cenazesi, Ereğli ilçesinde toprağa verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osman Zeki Oral Anısına Resim Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement