Osmancık Belediyesi'nden Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Osmancık Belediyesi'nden Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Osmancık Belediyesi\'nden Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 yeni yatırım ve ilçe merkezindeki doğalgaz şehir içi iletim hatları yapım işi için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

15.10.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 yeni yatırım ve ilçe merkezindeki doğalgaz şehir içi iletim hatları yapım işi için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Toplu açılış ve temel atma törenine AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, eski Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Çorum milletvekili adayı Bekir Horuz, Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, daire müdürleri ve daire müdürleri katıldı.

BU YATIRIMLAR İLKTE OLMAYACAK SONDA OLMAYACAK

Osmancık'ın yıllardır beklediği, uğrunda büyük mücadele verdiği doğalgaza kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, milletvekillerine ilçeye doğalgazın getirilmesi konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Göreve başladıkları günden itibaren Osmancık'ı geliştirmek geliştirmek, daha ileriye taşımak ve daha yaşanabilir bir hale getirmeki için sürekli çalışıp, mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Karataş, "Gece gündüz demeden, azimle, gayretle çalışıyor olmanın çok şükür meyvelerini almaya başladık. Bu gün şehrimize 4 büyük yatırım daha kazandırıyoruz. Bu yatırımlar ilk olmadığı gibi son da olmayacak. İnşallah sizlerle birlikte el ele, şehrimizi geleceğe taşıyacak birçok projeyi yine birlikte hayata geçireceğiz. Daha yaşanabilir bir Osmancık için desteklerini esirgemeyen siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

ÇORUMGAZ OLARAK 7 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ

Çorumgaz A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Osmancık şehir içi doğalgaz şebekesi yapım işinin 7 milyon dolara mal olacağını belirterek, "Bu yatırımlar istikrar ortamının süreceğine inancımız tam olduğu için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Çorumgaz olarak Çorum'u 139 gün gibi kısa bir sürede doğalgaza kavuşturmanın Çorum'dan sonra Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Yozgat ve bu illere bağlı 13 ilçenin doğalgazla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Ahlatcı, milletvekillerinin üstün gayretleriyle Sungurlu'nun ardından Çorum'un üç büyük ilçesi olan Alaca, Osmancık ve İskilip'i doğalgaza kavuşturduklarını hatırlattı.

Bugün Çorum'un kalkınan, gelişen ve büyüyen ilçesi Osmancık'ın doğalgazla buluşması için ilk adımın atıldığını anlatan Ahlatcı, "Osmancık şehir içi doğalgaz şebekemiz için yaklaşık 100 kilometre boru döşeyeceğiz. İşin maliyeti 7 milyon doları bulacak. Bu yatırımlar istikrar ortamının süreceğine inancımız tam olduğu için yapıyoruz. Bu çapta bir yatırımın şirketimiz açısından hemşehrilerimize hizmet aşkıyla yapılmış bir fedakarlık olacağını, sizlerinde takdir edeceğinize inanıyorum. Osmancıklı hemşehrilerimizin temiz ve ucuz enerjiyle kavuşmaları, hava kirliliğinden kurtulmaları, her türlü özveriye değecektir. Çünkü insanın sağlığından, refah ve mutluluğundan daha değerli hiçbirşey yoktur. Osmancık halkımızın da kendilerine getirilen bu hizmetin değerini bileceklerine ve sahip çıkacaklarına inancım tamdır. Üç ilçemize doğalgaz verilebilmesi için büyük çaba harcayan başta milletvekillerimize, ilimizin ve ilçelerimizin değerli yöneticilerine tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ülkemize barış, huzur ve esenlik tüm vatandaşlarımıza sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle saygılar sunuyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ ABİLERE ÜST AKILA TESLİM EDECEKMİYİZ

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun hedefinde ise HDP ve üst akıldı vardı.

Haçlılarla ittifak olan ülke düşmanlarının Osman Paşa'nın Plevne kalesine hapsedilerek, Avrupa'dan atılmaya çalışıldığı gibi Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın da İslam coğrafyasından ve mazlum milletlerin gönüllerinden yüreklerinden silinmeye çalışıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ne diyor 'kefenimizi giyip yola çıktım' diyor. Bu millete hizmetten etmekten kimse alıkoyamaz diyor. İlk gün ki aşk buydu. Aradan 13 yıl geçti. Bugünde aynı aşk ve şevkle yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Ülkede güven ve istikrar ortamının devamı için AK Parti iktidarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Uslu, "AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin büyümesini, saygın ülke olmasını engellemek isteyenlere en büyük dersi biz vereceğiz. Vermeye mecburuz. Türkiye ne zaman büyümeye kazanmaya, gelişmeye başlamışsa görünmeyen bir el Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyor. Bizim muattap olduğumuz olaylar batıda da yaşanıyor. Fransa'daki olayları biliyorsunuz. Üzücü bir olay. Batılı ülkeler ve İslam coğrafyasındaki ülke liderleri koşarak oraya gitti. Oysa Türkiye'de her gün alçakça, haince kalleşçe polisler, askerler, siviller şehit ediliyorlar bir tane liderden baş sağlığı mesajı duydunuz mu. Türkiye'ye koşup gelip başsağlığı dileyen duydunuz mu. Tam tersine NATO Genel Sekreteri toplantı yapıyor, İŞİD'le mücadelenizi destekliyoruz, PKK ile mücadelede orantısız güç kullanıyorsunuz diyorlar. Bunu yapmayın bunu diyorlar. Terör örgütü le mücadelede bize engel olmaya çalışıyor. Çelme takmaya çalışıyorlar. Oynanan oyun ortada. Eğer çelme takılır Türkiye'de istikrarsızlık sürdürülürse, bazıları istikrarsızlık ateşine gönüllü olarak odun olmaya, odun atmaya devam ederlerse ben koalisyona girmem, ben seçim istemem, seçim hükümeti istemem herşeye her önüne gelene hayır demeye devam edelerse bundan en çok PKK ve siyasi uzantıları, millet ve memleket düşmanları sevinirler. Bu seçimde başı dik bir Türkiye için seçimde oy kullanmaya ve sandık sonuçlarına sahip çıkmaya hep birlikte mecburuz. ve mahkumuz. Kimseye gidin cephede kurşun atın demiyoruz. Sadece sandığa gidin, sadece sandığa sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında üst akıl ve HDP'ye sert eleştirilerde bulunan Uslu, "7 Haziran seçimlerinde bazı polis lojmanlarında HDP7ye silme oy çıkıyor. Asker ve polis niçin kendisini şehit edene oy verir. Düşündünüz mü bu niçin oluyor. Demek ki bu insanlar aklı ve vicdanı ile değil abilerinin talimatıyla oy veriyor. Ülkeyi abilere üst akıllara efendilere teslim edecek miyiz. Geleceği belirsiz bir Türkiye için çalışanlara, Türkiye'yi kriz ve kaos ortamına götürmek isteyenlere fırsat verecek miyiz. Hayır. Vatanın, devletin ne olduğunu bilen millet iradesini bilen herkes buna hayır diyor. Aydınlıktan gözleri kamaşanlar karanlıktan çıkar sağlamaya çalışanlar var. Ülkeyi kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar. Bizim medeniyetimiz 600 yıl boyunca 25 milyon kilometre karede bir barış iklimi oluşturmuşlardı. Herkes kendi geleceğiyle hemhal olurdu. Hepimiz devlet ebed müddet kültürüyle yetişmiş idik. Oysa bugün millet iradesine de saygı duymuyorum, Türkiye Cumhuriyetine "TC" diyerek küçümsüyorum, ülkenin polisini de, askerini de, kanunlarını da tanımıyorum. Milli iradeye saygı duymuyorum diyen, özerklik isteyen bazı ahmaklar, aymazlar çoğaldı. Onlara, onlara yandaş ve yoldaş olanlara fırsat verecek miyiz. Vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarında Çorum'a ve ilçelerine yatırım yapılmadı yönündeki açıklamaları da eleştiren Uslu, "Çorum'a ve Osmancık yapılan yatırımlar ortada. Birileri hakikati görmek istemiyor.Biz bu tür ucuz siyaset yapanları muattap alıp, seviyelerine inmeyeceğiz. Duymayan görmeyenler için hastane yaptık. Oraya başvurularsa arkadaşlar yardımcı olur. Osmancığa yapılan yatırımların toplamı 850 milyon TL. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Milletimiz destek verdikçe Bu hizmetler burada kalmayacak devam edecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yatırımların açılışı yapıldı.

YATIRIMLARIN TOPLAM MALİYETİ 30 MİLYON TL, EN BÜYÜK YATIRIM DOĞALGAZA

Çorum'un Osmancık ilçesine doğalgaz getirilmesi için ilk temel atıldı. Protokol üyeleri açılışın ardından Çorumgaz A.Ş. tarafından başlatılan doğalgaz çalışmalarının ilk temeli atıldı.

Yatırımlar kapsamında turizme kazandırılan ve yeniden restore edilen tarihi Kandiber Kalesi 1. Etap proje çalışmaları kapsamında 1 milyon 300 bin TL'lik yatırım yapıldı.

Belediye tarafından 11 dönümlük alana inşaa edilen Küllük Tepesi'ne yapılan park ise 750 bin TL'ye mal oldu. Belediye meclisinin kararı doğrultusunda ilçenin en büyük parkına terör örgütü tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Soner Özdemir'in adı verildi. Osmancık Belediyesi'nin girişimleri ile ilçeyye Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından mesire alanı yaptırılırken, birde araç muayene istasyonu kazandırıldı.

Osmancık Belediyesi'nin toplu açılış ve düzenlediği temel atma töreninde ise en büyük yatırımı Çorumgaz A.Ş.'nin doğalgaz şehir içi iletim hattı projesi oluşturdu. Proje kapsamında ilçeye 7 milyon dolarlık yatırım yapılacak. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık Belediyesi'nden Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement