Osmancık'ta Gülzari Mualla Vakfından Aşure Proğramı - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Gülzari Mualla Vakfından Aşure Proğramı

Osmancık\'ta Gülzari Mualla Vakfından Aşure Proğramı

Çorum Osmancık'ta Gülzari Mualla Vakfı tarafından Koyunbaba Türbesinde Aşure Proğramı düzenlenerek mehter gösterisi yapıldı.

28.10.2015 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık İpek Yolu Tasavvuf Yolu Derneğ ve Gülzari Mualla Vakfı tarafından Koyunbaba türbesi arafat çamlığında mehter göstersi eşliğinde aşure proğramı düzenlendi.

Osmancık İpek Yolu Tasavvuf Yolu Derneği Başkanı Mehmet Ersan Çalışkan, Halveti Uşaki Meşayıkı Hacı Fatih Nurullah Efendinin katılımı ve katkılarıyla düzenledikleri gösteriyi derneğin faaliyetleri kapsamında yaptıklarını dile getirdi.

Yapılan gösterideki amacın Osmancık halkına Tasavvuf kültürünü anlatarak mehterleri tanıtmak olduğunu ve zaman zaman bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Koyunbaba Türbesi önünde başlayan etkinlik Fatih Nurullah Efendi´nin katılımıyla Koyunbaba Türbesi ziyaretinden sonra Gülzari Mehteran Ekibinin mehter gösterisi sergilenlendi. Katılımın çok olduğu proğram Arafat Tepesi etkinlik alanında vatandaşların ilgisine sunulan mehter gösterisi ile devam etti. Ardındanporğama katılanlara etli pilav ve aşure ikramında bulunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten Açılış konuşmasını Fatih Nurullah Efendi yaptığı etkinlikler Belediye Kültür Sitesinde devam etti. Kur'an tilaveti,. Program Halveti Uşşaki Sema Topluluğu, Halveti Uşşaki Sufi Zikir Topluluğu ve Aşkı Efza Tasavvuf Musiki Gruplarının gösterilerinin ardından sona erdi.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Gülzari Mualla Vakfından Aşure Proğramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement