Osmancık'ta Pi Günü Etkinlikleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Pi Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Osmancık\'ta Pi Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Çorum'un Osmancık ilçesinde Nenehatun İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere matematiği sevdirmek amacı ile Pi günü etkinlikleri düzenlendi.

15.03.2012 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde Nenehatun İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere matematiği sevdirmek amacı ile Pi günü etkinlikleri düzenlendi.

Okulun matematik öğretmeni Eşref Vural tarafından düzenlenen etkinliklerde öğrenciler arasında "Pi sayısının basamaklarını ezberleme", "Pi ile başlayan kelimeleri ezberleme" ve "adımla Pi sayısını bulma" yarışmaları yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere, üzerinde Pi sayısının sembolü bulunan tişört ve kupa bardak hediye edildi.

Pi günü etkinliği ile ilgili olarak bilgi veren Matematik Öğretmeni Eşref Vural, "Hani ilkokul yıllarında öğretmenimiz resim çizin dediğinde hemen dağları çizer ve dağların arkasına bir sarı yuvarlak çizeriz ya. İşte o yuvarlağın hikayesi öğrencilere anlatıldı. Dairenin çevresinin, çapına oranıyla elde edilen 3,14 sayısına pi sayısı denir. Bu etkinliğin amacı Pi sayısının kavranması ve matematiğe olan ilginin artırılmasıdır" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Pi Günü Etkinlikleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement