Osmancıklılar İstanbul' da Çorum için Birlik Mesajı Verdi. - Son Dakika
Sosyal Medya

Osmancıklılar İstanbul' da Çorum için Birlik Mesajı Verdi.

Osmancıklılar İstanbul\' da Çorum için Birlik Mesajı Verdi.

Osmancıklılar düzenlediği kahvaltı programı ile İstanbul'u ve sosyal medyayı salladı.

20.03.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık, Çorum'lu STK programları adına son zamanların en geniş katılımlı organizasyonlarından birinde hemşehrilerini buluşturdu.

Çorum ili Osmancık İlçesi ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneğinin 2. geleneksel kahvaltı programı çok geniş bir katılımla bu sene Darüşşafaka Sosyal Tesisleri Balo Salonunda yapıldı.

Kahvaltıya 500 kişilik Osmancık'lı ve Çoruml'u hemşehrimiz katıldı.
katılanlar arasında TBMM eski Başkanı ve Milletvekili Yasin Hatipoğlu, Eski Bakan Çorum Milletvekili ve İTÜ Öğr. Üyesi Prof.Dr. Ahmet Samsunlu, Tarım ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr Lütfi Akça , Osmancık Belediye Başkanı Av. Bekir Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zihni Doğan, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Emekli Osmancık Hakimi İrfan Adil Uncu, Savcı İsmail Tandoğan, Beşiktaş İlçe Emniyet Md. Yrd. Haluk Helvacı, Osmancık MHP Bld. Bşk. Adayı Haydar Kurşun, Şişli Bld. Bşk. Danışmanı Beyhan Aydın, Osmancıklılar Derneği yönetim Kurulu, ÇESİAD S.K. Başkanı ve Osmancık Dernek Başkanı Serdar Gürsoy, OS-DER Baş. Yard. Av. Şerif Akkoca, Ali Uzun, Şerif Yedek, Vahdettin Çiçek ve Halil Aslanbaş, Eski Osmancık Müftüsü Ümit Çimen, Ümraniye Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak, Ak Parti Kartal Meclis Üyesi Adayı Aslan Pür, Çorumlu ses sanatçıları Duygu Koçak, Cemalettin Kurtoğlu ve Çorumlu Zübeyir, Türkiye Anıtlar Derneği Genel Bşk. Yrd. Av. İbrahim Eyüboğlu, ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı, ÇESİAD Başkanı Ahmet Lapacı, ÇESİAD eski başkanı Mehmet Yıldırım, iş adamı Sakin Derindere, Salih Yaman, ÇEKVA ve ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Y.K Üyesi Ali Dalkıran, Kadıköy Belediyesinden Hüseyin Akmaz, Çorum Vakfı Ankara il Başkanı Alper Bilan, Sıla 19 haber imtiyaz sahibi Ergülü Karipçin, Ondokuzlar Hareketi Ankara Başkanı İbrahim Topbaş, Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Denizbank Genel Müdür Yard. Murat Güçlü, İskilip Dernek Başkanı Şaban Gündüz ve ismini burada yazamadığımız birçok hemşehrimiz kahvaltıya katıldı.

Yoğun programı nedeni ile kahvaltıya katılamayan İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Kırklareli Valisi Sn. Mustafa Yaman ve Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel telgrafla mesaj yolladı.

Kahvaltıya Mustafa Sarıgül katılacağını bildirdi, fakat trafikten programa geç kalınca özür dileyerek katılamayacağını bildirdi.

ÇESİAD Yön.Kur.S.K Başkanı, Osmancık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gürsoy:"Değerli hemşerilerim, saygıdeğer protokol erkanı
Çorum ili Osmancık İlçesi ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği olarak elimizden geldiğince hemşehrilerimizle bir araya gelmeye, başta Osmancık olmak üzere köylerimiz ve ilimizin tanıtımı için programlar düzenlemeye gayret ediyoruz.

Bugünde güzel bir kahvaltıda bir aradayız, öncelikle bugün burada olduğunuz için desteğinizi esirgemediğiniz için dernek adına hepinize çok teşekkür ediyorum.

1999 Yılında kurulan derneğimizde,15 Aralık 2013 tarihinde yapılan genel kurul ile yeni yönetim göreve gelmiş, çalışmalarına hızla başlayarak dernek merkezini Kadıköy deki yeni binasına taşıma kararı almıştır.

İlk olarak derneğimizin vizyonunun geliştirilmesi ve yeni hedeflerinin oluşması, konjonktürel plana dahil edilmiştir.

Malumunuz bizim gibi dernekler kendi imkânları ile il, ilçe ve köylerini tanıtmak için çalışmaktadır.

Bizde başta pirincimiz, Osmancık Pidemiz ve leblebimizin tanıtımını il dışında, Türkiye'de ,hatta Dünyada tanıtmak istiyoruz.

Bu güne kadar yerel yönetim başta olmak üzere birçok kurumdan destek gördük ama yetersiz kalmakta. Daha da sahip çıkılması destek verilmesi gerekiyor. Başta yerel yönetim, devlet erkânımız ve ilçemizden çıkan iş adamlarımızdan isteğim şudur ; derneğimize manevi desteklerini, maddi desteklerini versinler, üye olsunlar fikir yürütsünler.

Bizim istediğimiz bu. Derneği sadece ben ve arkadaşlarım yönetmeyelim, hep birlikte, tüm Osmancık'lılar ve Çorum'lular yönetelim, büyütelim ve tanıtalım.

Bugün burada 500 kişiyiz ama neden 10.000 kişi olarak organizasyonlar yapmayalım? Sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin her yerinde olmayalım? Zor mu? Bence değil. Yeter ki istensin. Yeter ki doğulan topraklar ve değerlerimiz önemsensin.

Hepsi hatta daha da güzeli olur.

Ben sözlerimi bitirirken hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyor her daim birlikte olmayı temenni ediyorum.

Tekrar Afiyet olsun Saygılarımla…"Diyerek topluluğa hitap etti.

Sonra kahvaltıya başlandı. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarımız Prof.Dr. Lütfü Akça bir konuşma yaparak

"Osmancık'lıların bu güzel günde bir arada olmasından, birlik ve beraberliklerinden duyduğu memnuniyeti ve mutluluğunu" belirtti. Osmancık Derneğine tüm Osmancık'lıların maddi ve manevi yönde desteğini istedi.

Ayrıca programa katılan Osmancık Belediye Başkanı Av. Bekir Yazıcı'ya çalışmaları için teşekkür etti.

Programı Radyo Trafik sunucusu radyocu ve gazeteci ,Serdar Gürsoy'un basın danışmanı Cenk Sarıkaya sundu. Kahvaltıda

Osmancık Belediye başkanı Av. Bekir Yazıcı' ya çalışmaları için başarı plaketi verildi.

OS-DER eski Başkanı Av. Murat Beşer'e de geçmiş dönemdeki başarılı çalışmaları adına yeni Başkan Serdar Gürsoy tarafından teşekkür plaketi verildi.

Programa Ankara'dan ve diğer illerden STK ların katılması dikkat çekti.

Kahvaltı sonrası ve kahvaltı anında sosyal medyada özellikle Facebookta kahvaltı resimleri ve Osmancık'lılar kahvaltısı yoğun bir şekilde paylaşıldı. Kahvaltı sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Bir dahaki programda buluşmak üzere vedalaşıldı.
Osmancık derneğinin organize etmiş olduğu bu program son zamanlar Çorumlular'ın katıldığı büyük ve geniş katılımıyla çok konuşulacağa benziyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sosyal Medya Osmancıklılar İstanbul' da Çorum için Birlik Mesajı Verdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement