Osmaneli'de BŞEÜ Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın temeli atıldı - Son Dakika
Güncel

Osmaneli'de BŞEÜ Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın temeli atıldı

Osmaneli\'de BŞEÜ Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı\'nın temeli atıldı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hayvan Barınağı ve Hastanesi ile yanına yapılacak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın temel atma töreni düzenlendi.

30.12.2022 10:48  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hayvan Barınağı ve Hastanesi ile yanına yapılacak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın temel atma töreni düzenlendi.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Osmaneli Belediyesi ve BŞEÜ Rektörlüğünce inşa edilecek tesislerin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ile özellikle sokak hayvanları konusunda duyarlılığından ve projede emeği geçen Belediye Başkanı Münür Şahin'e, hayırsever iş insanlarına teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da bu laboratuvarda öğrencilerin yeni buluşlara imza atacağını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Haziran 2020'de kurdukları Tıp Fakültesinin 2 yıl gibi kısa bir sürede bu seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduklarını anlattı.

Sakarya Üniversitesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde öğrencilerin eğitimlerine geçen yıl başlamalarını sağladıklarını hatırlatan Beydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız çalışmalar ve yine ilimizin iş insanlarının desteği ile bu eğitim öğretim döneminde Tıp Fakültesi öğrencilerimizin kendi fakültelerinde eğitimlerine devam etmelerini sağladık. 400 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek laboratuvarımız, özellikle akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarına ve öğrencilerimizin eğitimlerine büyük katkı sağlayacaktır. 2023 mart ayında hizmete açmayı planladığımız bu tesis, ülkemizin sağlık ihtiyacına yerli ve milli çözümler bulunmasında, Ar-Ge faaliyetlerimizdeki kalitenin yükselmesinde önemli bir misyon üstlenecektir. Temelini atacağımız laboratuvarımızla da özellikle Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz ve Fen Fakültemiz gibi deneysel çalışan birimlerimizi bir adım daha ileriye taşımış olacağız. Osmaneli Belediyesiyle ortaklaşa yapacağımız laboratuvar tesisimizi finansmanı değerli iş insanı Doğan Zaimoğlu tarafından karşılanacak."

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise bu alanda doğal yaşam alanı olarak bir çiftliğin de bulanacağını bildirdi.

Şahin, "Bu alanda doğal park, at çiftliği, at biniş parkuru, büyükbaş hayvan çiftliği, kanatlı hayvan çiftliği, diğer yabani ve evcil hayvanat bahçesi yer alacak. Çocuklarımızın doğal yaşamı tanıması ve örnek hayvancılık açısından örnek bir proje olacaktır. Hamdolsun bugüne kadar insan odaklı bir hizmet anlayışı ile altyapıdan üstyapıya, eğitimden spora, kültürden sanata, sosyal hayatın her noktasında dokunmadığımız hizmetimiz olmadı. Biz her zaman halkımızın yanında olmaya çalıştık. Halkın gücüne inanarak onlardan aldığımız güçle gece gündüz demeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kemal Kızılkaya ve protokol üyeleri tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Programa, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlhami Araali, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Öcal Ersoy, daire müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası Vali Kızılkaya ve protokol üyeleri, Osmaneli Belediyesi Çocuk Akademisi ile BEBKA destekli Osmaneli Belediyesi Modern Fide Yetiştiricilik Serası'nı ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaneli'de BŞEÜ Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nın temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement