Osmaneli'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Osmaneli'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Osmaneli\'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

04.12.2018 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Osmaneli Prof. Dr. Yunus Söylet içmeler tesislerinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, engelliler ve aileleri katıldı. Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Münür Şahin açılışta yaptığı konuşmada, "Yaşantımızın akışı kontrolümüz altında değildir. Herkes engelli olma potansiyeline sahiptir. Bu sorun, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar ele alınması gereken bir konudur. Diğer bir deyişle toplumumuza düşen en büyük vazife, engelli vatandaşlarımızın hiçbir engele takılmadan hayatlarını idare ettirebilmelerini sağlamaktır. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarihtir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların toplumla uyum içerisinde bütünleşerek karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Kaymakam Yavuz ise "Biz şuna inanıyoruz, en değerli yatırımımız insanlığa olan yatırım olduğuna inanıyoruz ve bu insanlığa yapılan yatırımın insanlığa ve engelli vatandaşımıza en güzel şekilde sahip çıkmaktır. Dünden bugüne kadar tarih boyunca bizler engelli vatandaşlarımızın her alanda yanında bulunduk bulunmaya da devam edeceğiz. Futbolda, sanatta, yüzmede, voleybolda ve aklınıza gelen bütün alanlarda engelli vatandaşlarımızın çok ileri derecede yol aldığını hepimiz görmekteyiz, yeter ki bizler engelli vatandaşlarımızın maddi ve manevi her alanda yanında olalım ve onları destekleyelim. Engellilik hepimizin başına gelebilecek durumdayız ve de hepimiz birer engelli adayıyız, özellikle bu hükümet döneminde engelli vatandaşlarımıza o kadar güzel hizmetler yapıldı ki bundan dolayı hiçbir engelli vatandaşımız kendini yalnız hissetmemektedir" dedi.

Engelli vatandaşlar, öğrenciler ve aileleri, bu özel günde kendilerini unutmayan ve dayanışma için bir araya getiren Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Münür Şahin'e teşekkür etti. Düzenlenen etkinlik sonrası çalan müziğe eşlik eden engelli öğrenciler ve aileleri gönüllerince eğlendi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmaneli'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı
    14:22 Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı

    Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek C.G'nin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. C.G. ve M.B. gözaltına alındı ve yapılan aramalarda uyuşturucu ile hassas teraziler ele geçirildi. Şüpheliler tutuklandı.

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement