Osmaneli'de geleneksel trap atış müsabakaları yapıldı - Son Dakika
Güncel

Osmaneli'de geleneksel trap atış müsabakaları yapıldı

Osmaneli\'de geleneksel trap atış müsabakaları yapıldı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından düzenlenen 29'uncu Geleneksel Tek Kurşun ve Trap Atış Müsabakaları yapıldı.

09.05.2022 10:28  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından düzenlenen 29'uncu Geleneksel Tek Kurşun ve Trap Atış Müsabakaları yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ilçeye gelen avcı, atıcı ve doğaseverlerin katıldığı yarışmaları yüzlerce kişi izlerken müsabakalarda bin 500 sporcu yarıştı.

Bu yılki müsabakalarda 40 metre pet şişe kategorisi, 50 metre hedef atışı, 100 metre gonk ve 30 metre tavşan hedef atışı kategorisi olmak üzere 4 kategoride sporcular mücadele etti.

Yarışmalarda atıcıların güvenlik kurallarına uymalarıyla ilgili anonslar yapıldı. Müsabakalarda poligonlara çıkan amatör ve profesyonel yarışmacılar, sporseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Osmaneli Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Mustafa Öktem, geleneksel hale gelen ve bu yıl 29'uncusunu düzenledikleri etkinlikteki amaçlarının ateşli silahların düğünlerde, eğlence yerlerinde, maç sevinçlerinde, bayramlarda ve meskun mahallerde kullanılmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Atışa meraklı amatör olmaya adaylara bu sporu sevdirmeyi ve ata sporu olan atıcılığın geliştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Öktem, "İlçemizin tanıtımını, gelişmesini ve reklamını yapmak, avcılık ve atıcılıkla uğraşan tüm doğasever sporcuların kendi aralarında tanışıp kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak ve aynı zamanda kötü uğraş ve alışkanlık edinen genç kardeşlerimizi atıcılığa özendirmek gibi amaçlarla düzenlemekteyiz. Gençlerimize kötü alışkanlıklarını bıraktırmanın en kolay yolu avcılık ve atıcılık sevdasını aşılamaktır." dedi.

Öktem, müsabakalara Bilecik, Bursa, Kütahya, Sakarya, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Uşak, Manisa ve Afyon gibi illerden birçok sporcunun katıldığını sözlerine ekledi.

Müsabakalarda dereceye giren avcılara çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaneli'de geleneksel trap atış müsabakaları yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement