Osmangazi'de Tarihi Bir Mekan Daha Ayağa Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'de Tarihi Bir Mekan Daha Ayağa Kalkıyor

Osmangazi\'de Tarihi Bir Mekan Daha Ayağa Kalkıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın 16 vizyon projesi arasında yer alan 'Tarihi Kedili Tekke Kültür Merkezi' projesi için çalışmalar başladı.

09.03.2017 16:36  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması için birçok başarılı projeye imza atan Osmangazi Belediyesi, tarihi bir mekanı daha gün yüzüne çıkartıyor. Muradiye Mahallesi'nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla ''Kediler Tekkesi' anılan bina, sırasıyla Rıfaiyye, Bektaşi ve Nakşibendi tarikatları tarafından kullanıldı. 1925 yılına kadar faaliyetlerini sürdüren bina, tekkelerin kapatılmasından sonra uzun zaman sosyal kulüp binası olarak kullanıldı. 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve 1 avlusu bulunan Tarihi Kediler Tekkesi'nin restorasyonu için çalışma başlatan Osmangazi Belediyesi, tarihi binayı restore edip ayağa kaldırarak kültür merkezine dönüştürüyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz'ın da katıldığı tören ile Tarihi Kedili Tekke Kültür Merkezi'ne ilk harcı dökerek restorasyon çalışmalarını başlattı. Başkan Dündar, "Bursa tarihinde önemli bir yere sahip olan bu tarihi mekanı restore ederek yeniden ayağa kaldırıyoruz. Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet dönemine ait olan bir çok yapı ilçemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Bugün restorasyon çalışmalarını başlattığımız eser de, 16. yüzyılda inşa edilen ve halk arasında Kedili Tekke olarak anılan tarihi bir mekan. 1925 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüş olan bu bina, tekkelerin kapatılmasından sonra uzun zaman sosyal kulüp binası olarak kullanılmış. Küçük ve çok işlevsel olmamasından dolayı bina terk edilmiş ve atıl durumda kalmış. Çöküntü halini almış bu mekanın yeniden ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmasını başlattık. Restorasyon çalışmasını bitirdikten sonra burasını çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir kültür merkezi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Binanın restore edilmesiyle birlikte hem kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız hem de bölgenin canlanmasına katkı sağlayacağız. Restorasyon çalışmalarını 240 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'de Tarihi Bir Mekan Daha Ayağa Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement