Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu

Osmangazi'de Üzüm Festivali CoşkusuBURSA - Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık Mahallesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Üzüm Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

17.09.2017 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu

BURSA - Osmangazi Belediyesi tarafından Karabalçık Mahallesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Üzüm Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. 26 üreticinin katıldığı yarışmada jüri, üzümleri Ata Sarısı, Alphonse Lavelle, İtalyan, Red Globe olmak üzere 4 farklı kategoride değerlendirdi.

Karabalçık İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen festivale, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak ve Osmangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mürvet Öztürk ile çok mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival, mehteran gösterisi ve halk dansları ile başlarken, TRT İzmir Radyosu ses sanatçılarından Hale Yamaner de seslendirdiği Türk Halk Müziği eserleri ile festivale katılanlara coşku dolu saatler yaşattı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Üzüm Festivali'nin açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa'da güzelliklerin çok fazla olduğunu ifade ederek, "Bugün biz, üzüm festivali yapıyoruz, başka zaman incir festivali yapıyoruz. İki ay sonra da Orhangazi İznik'te zeytin festivali yapacağız. Bugün Türkiye'de üretilen salçanın yüzde 40'ını Karacabey üretiyor. Çok şükür her yönüyle çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Böylesine nimetlere şükretmemiz lazım. Ama asıl şükretmemiz gereken şey, birliğimiz, beraberliğimizdir. Bakın köy meydanında toplanmışız ve festivali kutluyoruz. Buna da şükürler diyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanımız, köy muhtarlarımızın ve sizlerle iş birliği yaparak gerçekten yerel kalkınmada özellikle bizim yerel ürünlerimiz noktasında büyük çalışma ve hizmetleri var. Biz sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Bugün Karabalçık'ta yetişen üzüm sadece bizim pazarımıza açılacak değil, dünyanın diğer bölgelerine de açılacaktır. Böylece sizin ürününüzün fiyatının artmasına ve sizlerin daha çok para kazanmanıza, bizim de ihracat yapmamıza ve döviz girdimize vesile olacak. Bu ortamı hazırlayan başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere Karabalçık Köy Muhtarımız ve Karabalçık köylülerine ayrıca teşekkür ediyorum. Her günümüzün festival tadında olmasını diliyorum" dedi.

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy ise, "Bizler yerel yönetimler olarak bu değerleri, başta ilimize sonra ulusal ölçekte sonra da küresel ölçekte tanıtılmasına ve pazarlanmasına yardımcı olmayı bir görev bildik. Bu bağlamda belediyemizin organize etmiş olduğu üzüm festivali Karabalçık'ta yetişen birçok ürün gibi üzümün de ulusal ve küresel manada tanınması adına güzel bir organizasyon. Biz bu organizasyonu düzenlediğimiz için belediye olarak çok mutluyuz. Desteklerimiz de devam edecek" dedi. Osmangazi'nin tarımsal anlamda çok bereketli topraklara sahip olduğunu da hatırlatan Aksoy, "Osmangazimiz'de bir sürü meyve ve sebze yetiştirilmekte. Biz, bu meyve ve sebzelerin daha iyi tanıtılması açısından Armutköy'de 16 tane ova köylerimizin de içlerinde bulunduğu her köye ayrı ayrı stantlar hazırladık. Bu tip festivallerin de sadece tanıtımdan öte yetiştiriciler arasında rekabeti arttırarak kalitenin oluşturulması açısından da çok büyük önemi var. Yetiştiricilerimize özellikle yarışmaya katılacaklara çok teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Jüri, üzümleri Ata Sarısı, Alphonse Lavelle, İtalyan, Red Glob olmak üzere 4 farklı kategoride değerlendirirken, her bir kategoride de üzümlerin hastalıklardan ari olup olmadıkları, irilik, homojen olup olmadıkları, tadı ve görünüşünü de dikkate aldı. Yarışmanın Ata Sarısı kategorisinde Halit Tutal birinciliği alırken, Hasan Kaya ikinci ve Süleyman Özdemir ise üçüncü oldu. Alphonse Lavelle kategorisinde Metin Özek birinci olurken, Asım Çiçek ikinci ve Ömer Koşan üçüncü oldu. İtalyan kategorisinde Remzi Koşan birinciliği alırken, Metin Özek ikinci ve Alaattin Kaya da üçüncü oldu. Red Globe kategorisinde ise Ömer Koşan birinci olurken, Hasan Özek ikinci ve Halil İbrahim Çiçek de üçüncü oldu.

Osmangazi\'de Üzüm Festivali Coşkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Osmangazi'de Üzüm Festivali Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi
    14:09 DÜ'de Türk Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

    Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği konserinde, tasavvuf eserleri seslendirildi. Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. Konserde Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, Dekan, akademik ve idari personel ile öğrenciler de yer aldı.

  • Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Ramazan Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü
    13:22 Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Ramazan Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen Ramazan şenliklerine 7'den 70'e birçok kişi katıldı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, halk dansları ve karışık Türk müziği ile devam eden programlar büyük ilgi gördü. Rektör Fuat Erdal, Ramazanın bereketiyle birlik ve dostluğun pekiştirildiği zamanlarda bir araya gelmeye çalıştıklarını belirtti.

  • Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
    13:15 Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

    Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Merkez Kütüphanesi'nde 60. Kütüphane Haftası dolaysıyla, 'Müzik Etkileşimli Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilici piyano, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Akbulut Bilici ise yan flüt ile katıldı. Etkinlikte kitap okumanın önemi müzikle vurgulanarak, dinleyiciler müzik eşliğinde kitap okudu ve verimli bir okuma ortamı oluşturulması hedeflendi.

  • Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı
    13:05 Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı

    Beykoz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yalı Kütüphanesi, zengin koleksiyonuyla 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Boğaz manzarasına karşı modern alanlara sahip kütüphanede aynı anda 120 kişi ders çalışabiliyor. Kütüphanede 11 bin kitaplık bir koleksiyon, Beykoz Kitaplığı yayınları ve İstanbul Kitaplığı Köşesi bulunuyor. Ücretsiz kafeterya hizmeti de sunulan kütüphane, online rezervasyon sistemiyle çalışıyor ve tüm İstanbullulara açık.

  • Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde Dünya Tiyatro Gününe özel 'Ziyafet Sofrası' oyunu sahnelendi
    13:05 Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde Dünya Tiyatro Gününe özel 'Ziyafet Sofrası' oyunu sahnelendi

    Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde Dünya Tiyatro Gününe özel 'Ziyafet Sofrası' oyunu sahnelendi. Bağcılar sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Oyunun yönetmeni ve oyuncular Filistin'e bağışta bulundu. Etkinlikler, Kadir Topbaş Halk Sarayı ile Başkanlık Sahnesi'nde gerçekleştiriliyor. 'Ziyafet Sofrası' komedi oyunu Hüdayi Dergahı'na gelen iki sarhoşun hikayesini anlatıyor.

  • Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi
    13:05 Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi

    Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı İzmir Atatürk Lisesi mezunlar derneği tarafından düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı programda, Hanri Benazus'un değeri ve iz bırakma gücü vurgulandı.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • Tolga Örnek'in yönettiği 'Mucize Aynalar' filmi 5 Nisan'da vizyonda
    12:27 Tolga Örnek'in yönettiği 'Mucize Aynalar' filmi 5 Nisan'da vizyonda

    Yönetmen Tolga Örnek'in 6 farklı Aziz Nesin öyküsünden uyarladığı 'Mucize Aynalar' filmi, 5 Nisan'da seyirciyle buluşacak. Komedi türündeki filmde Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum, Şebnem Bozoklu, Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven ve İdil Fırat gibi oyuncular yer alıyor. Hayalleri gerçeğe dönüştüren aynaların icadından itibaren başlayan hikaye, trajikomik tesadüflerle devam ediyor.

  • Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde kapılarını açtı
    12:19 Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde kapılarını açtı

    Samsun'un Atakum Belediyesi tarafından yapılan Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Bimarhane' isimli tiyatro oyunu ile kapılarını açtı. Merkez, tiyatro, konser ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği modern bir mekandır.

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.


Advertisement