Osmangazi'de virüsle mücadele renklendi - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'de virüsle mücadele renklendi

Osmangazi\'de virüsle mücadele renklendi

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen resim yarışmasında küçük ressamlar, korona devrinde evde kaldıkları süreyi tuvallere taşıdı.

21.10.2020 15:57  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen resim yarışmasında küçük ressamlar, korona devrinde evde kaldıkları süreyi tuvallere taşıdı.

Çocukların koronavirüsle mücadelesine renk katmak isteyen Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz günlerde 'Koronavirüs ile Değişen Hayat' konulu resim yarışması düzenledi. Yarışma sayesinde öğrenciler, pandemi sürecinde farklı vakit geçirdi. İlk ve ortaokul düzeyinde çocukların katıldığı yarışmanın kazananları, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde gerçekleşen törenle ödüllendirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Müze Direktörü Orhan Mollasalih, "Osmangazi Belediyesi olarak, çocuklarımızın koronavirüsle mücadelelerini bir nebze de olsa renklendirmek istedik. Onların pandemiyle alakalı düşünceleri önemli bir değerdir. Katılım gösterenleri tebrik ediyorum. Bizler, Panorama 1326 Bursa ailesi olarak dünyanın en büyük tam panoramik müzesini görmeye herkesi davet ediyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir de, "Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs süreci, özellikle çocuklarımızın yaşantısını fazlasıyla değiştirdi. Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlik farklı bir çalışma. Burada gördüğüm eserler beni çok mutlu etti. İnşallah, sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak zorlu günlerin üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ise yarışmaya Bursa dahil 10 farklı ilden katılımcı olduğunu ifade ederek, "Bu zorlu süreçte çocuklarımızın ve gençlerimizin neler hissettiğini anlamak, onların duygularını daha iyi kavrayabilmek adına yarışmamızı düzenledik. Dereceye giren yetenekli çocuklarımızın eserlerini, açtığımız sergi ile taçlandırdık. Emeğinize sağlık" dedi.

Yarışmada; 'Korona Günleri' eseriyle birinci olan Süleyman Koç'a tablet, 'Korkumuz Yok Kahramanlarımız Var' eseriyle ikinci olan Dilek Baysal'a bisiklet, 'Korona ile Yaşam' eseriyle üçüncü olan Burak Yeyin'e saat verildi. Derece elde eden 8 mansiyona ise kırtasiye seti ve bilgi yarışması oyunu hediye edildi.

Ödül töreninin ardından yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Davetliler, küçüklerin resimlerini ilgiyle inceledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmangazi'de virüsle mücadele renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tayland'da define avcısı göçük altında hayatını kaybetti
    13:07 Tayland'da define avcısı göçük altında hayatını kaybetti

    Tayland'ın Prachup Kiri Khan eyaletinde bulunan eski bir altın madeninde define avcıları kazı yaparken meydana gelen toprak kayması sonucu bir kişi göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından define avcısının cansız bedenine ulaştı. Olayın ardından maden ocağının çevresi kapatıldı ve kurtulan define avcıları ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    13:05 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Maltepe Mahallesi'ndeki bir ilaç firmasında çıkan yangın nedeniyle iş yerinde hasar oluştu. Yangın sırasında hafif yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

  • Gaziantep İslahiye'deki Atatürk Stadyumu tribünlerinin yıkımına başlandı
    13:03 Gaziantep İslahiye'deki Atatürk Stadyumu tribünlerinin yıkımına başlandı

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Atatürk Stadyumu'nun 1500 kişilik tribünlerinin yıkımı için çalışmalara başlandı. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, yıkım kararının teknik ekiplerin incelemeleri sonucunda alındığını belirtti ve yeni tribünlerin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.

  • Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı
    13:01 Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı

    Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobilin çarpışması sonucu maddi hasar meydana geldi.

  • Gazze Şeridi'nde Filistinliler Temiz Su İçin Uzun Kuyruklar Oluşturuyor
    13:00 Gazze Şeridi'nde Filistinliler Temiz Su İçin Uzun Kuyruklar Oluşturuyor

    Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yaşayan Filistinliler, temiz suya ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Su sıkıntısı nedeniyle insanlar, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.


Advertisement