Osmangazi'de Yerel Yönetim-Üniversite İşbirliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'de Yerel Yönetim-Üniversite İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Osmangazi\'de Yerel Yönetim-Üniversite İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Odunpazarı Belediyesi heyetleri "Yerel Yönetim-Üniversite İşbirliği Geliştirme Toplantısı"nda bir araya geldi.

09.11.2013 12:12  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yerel yönetim-üniversite işbirliğinin kendileri için bir ilk olduğunu kaydetti. Burhan Sakallı, vatandaşların konforunu sağlamaya amaçlayan belediyeler ile bilim, teknoloji ve inovasyon üreten üniversitelerin ortak çalışma yapacak olmasını memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendirdi. Yapılan işbirliğin gelecekteki bu tip çalışmalara ilham verici bir model olmasını dileyen Burhan Sakallı, katılımcılara ve organizasyonda emeğe geçenlere teşekkürlerini sundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise üniversite olarak diğer kamu kurumları, sanayi kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle işi birliği içinde bir yönetim anlayışına sahip olduklarını ifade etti. Üniversitelerin eğitim verme, bilimsel araştırma yürütme ve içinde bulunduğu çevrenin problemlerini çözme gibi üç ana görevi olduğunu belirten Prof. Dr. Gönen, yönetim olarak bu üç göreve eşit önem verdiklerini söyledi. "Yerel yönetim-üniversite işbirliği ile üreteceğimiz projelere eğitimsel, bilimsel ve teknolojik anlamda katkı sağlayarak vatandaşın hizmetine sunulacak çalışmalara imza atacağız" diyen Prof. Dr. Hasan Gönen, "Elbirliğiyle Eskişehir'imizi hak ettiği konuma getireceğiz, herkesi kucaklayarak Eskişehir'in özlediği tabloyu gerçekleştireceğiz" dedi. Eskişehir'in İstanbul Ankara ve Bursa'nın arasında altın üçgenin ortasında olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gönen hava, kara ve demir yollarının merkezinde yer almasının Eskişehir için önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Odunpazarı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Ömür Aşıkoğlu da yaptığı toplantı sunumunda Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatarak 2013 yılı boyunca düzenlenecek etkinliklerde ve ortak projelerde yer almak istediklerini ifade etti.

İşbirliği kapsamında yapılan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Proje Geliştirme ve Destek Birimi'nden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş da projenin aşamalarından bahsederek gerçekleştirilen tanışma toplantısından sonra akademisyenlerin çalışacakları alanları belirleyeceklerini, daha sonra tespit edilen projeler için ekipler kurulacağını ve ortak proje üretimini geçileceğini söyledi. Toplantıda ayrıca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı karşılıklı olarak anı tabağı takdiminde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'de Yerel Yönetim-Üniversite İşbirliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement