Osmangazi Temizlik Araçlarıyla Göz Doldurdu - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Temizlik Araçlarıyla Göz Doldurdu

Osmangazi Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren temizlik araçlarını kamuoyuna tanıttı.

10.03.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

138 temizlik aracı ve bin 71 temizlik personeli ile Osmangazi'nin temizlik yükünü üstlendiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın en büyük temizlik aracı filosuna sahip olduklarını söyledi.

Merkezden en uç noktalara kadar, Osmangazi'nin tamamında temizlik hizmetlerini 7 gün 24 saat sürdüren Osmangazi Belediyesi, temizlik araçları filosunu güçlendirdi. Temizlik işleri için hizmet alım yöntemiyle Yavuz Selim Er temizlik firması ile 3 yıllığına sözleşme imzalayan Osmangazi Belediyesi, ilçenin tamamını temizleyecek olan 138 aracın tanıtımını yaptı. BUTTİM bahçesinde düzenlenen temizlik araçlarının tanıtım toplantısında, yürüttükleri temizlik faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümden tarihi mirasa sahip çıkmaya, kültür merkezleri, spor tesisleri, sağlık merkezleri ve eğitim yatırımlarımızın yanı sıra, ulaşım ve temizlik yatırımlarına kadar her alanda çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız arasında temizlik hizmetlerine büyük önem veriyoruz. 'Osmangazi Daha Temiz' sloganı ile 7 gün 24 saat temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Temizlik çalışmalarının belediyelerin asli görevi olduğunu belirten Başkan Dündar, "Bir şehre dışarıdan biri geldiğinde ilk dikkat ettiği konu, o şehrin temiz olup olmadığıdır. Biz Osmangazi'nin her zaman temiz olması için bin 71 personel ve 138 araç ile çalışıyoruz. 77 çöp kamyonu, 12 açık araç, 4 tanker, 3 konteynır yıkıma, 1 kepçe, 24 motor, 13 süpürge makinesi, 6 böcek ve 1 yıkama makinesi ile Bursa'nın en büyük temizlik aracı filosuna sahibiz. 365 gün temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. 2015 yılında 274 bin 123 ton evsel atık topladık. Yine 2015 yılında 10 bin 100 ton kaba atık toplandı. Bu çöplerin hem imhası, hem de geri dönüşümü konusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Çöp toplamanın yanı sıra, 13 süpürge aracımız ile de Osmangazi'nin cadde ve sokaklarının temizliğini yapıyoruz. Araçların yanı sıra elle süpürme ekiplerimiz de görev yapmaktadır. İlçemiz sınırlarında kurulan pazar yerlerinin temizliği için de özel araçlara sahibiz" diye konuştu.

Toplanan atıkların, geri dönüşüm yolu ile ekonomiye kazandırılması için de yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, "Ekiplerimiz 7 bin 500 ton ambalaj atığının yanı sıra, 6 bin 500 kilogram atık pil, 48 bin 270 litre atık yağ ve 13 bin 953 kilogram elektronik atık topladı. Bu rakamlar bizi Türkiye'de en çok geri dönüşüm malzemesi toplayan belediyeler arasında birinci yapıyor. Ekiplerimiz günlük 980 ton evsel atık toplarken, temizlik araçlarımız her gün ortalama 11 bin kilometre yol yapıyor. Yol süpürme araçlarımız ise günde bin kilometre yol yapıyor. Hizmet satın alma yöntemiyle bu temizlik işlerini yürütüyoruz. 2016 yılında ihaleyi alan Yavuz Selim Er temizlik firması 3 yıllığına bu ihaleyi aldı. Daha temiz bir Osmangazi için çalışıyoruz" dedi.

Başkan Dündar, törenin sonunda yol süpürme araçlarından birinin direksiyonuna geçerek aracı çalıştırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Temizlik Araçlarıyla Göz Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.


Advertisement