Osmangazili Atletten Tarihi Başarı - Son Dakika
Güncel

Osmangazili Atletten Tarihi Başarı

Songül Konak'tan Yeni Rekor

16.02.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı sporcusu Songül Konak, Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ederek, 23 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Osmangazi Belediyespor'un rekortmen sporcusu Songül Konak, İstanbul'da Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenen Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası'nda yeni bir rekora daha imza attı. Şampiyonanın ilk gününde 1500 metre yarışında piste çıkan Konak, yarışı 4.20.82'lik derece ile tamamlayarak '1500 Metre Genç Bayanlar' kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Konak yaptığı derece ile tarihi bir başarıya daha imza attı ve 1992 yılından bu yana kırılamayan rekorun yeni sahibi oldu.

Adını tarihe altın harflerle yazdıran Songül Konak, yaptığı 4.20.82'lik derece ile daha önce 4.21.67 ile Melahat Kokalp'e ait olan 1500 Metre Genç Kadınlar rekorunu yaklaşık 1 saniye daha geliştirdi.

Osmangazi Belediyespor'un bir diğer başarılı sporcusu Seray Şentürk de 400 metre yarışında yaptığı 56.55'lik derece '400 Metre Genç Bayanlar' kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazili Atletten Tarihi Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement