OSMANİYE Çaldıkları inekler, kamyonda telef oldu - Son Dakika
Güncel

OSMANİYE Çaldıkları inekler, kamyonda telef oldu

Çaldıkları inekler, kamyonda telef olduOSMANİYE'de yol kenarında 14'ü telef olmuş, 15 büyükbaş hayvan bulundu.

28.03.2020 12:42  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaldıkları inekler, kamyonda telef oldu

OSMANİYE'de yol kenarında 14'ü telef olmuş, 15 büyükbaş hayvan bulundu. Konya'dan çalınan hayvanların, taşındıkları kamyonda boğuldukları belirlenirken, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Osmaniye merkeze bağlı Bahçe köyü Posta Yolu olarak bilinen bölgede yol kenarında yerde yatan büyükbaş hayvanları görenler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede, 15 büyükbaş hayvanın 14'ünün boğulma sonucu telef olduğu belirlendi.

Olayla ilgili çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Konya'da 15 büyükbaş hayvanın kamyonla çalındığını belirlendi. Ekipler, Cevdetiye beldesi DSİ Regülatörü Köprüsü yakınlarında şüphe üzerine 63 RC 287 plakalı kamyon ile bir otomobili durdurdu. Otomobildeki M.K., İ.P., A.B., İ.H.T., F.K., A.B., A.G. gözaltına alındı. Şüphelilerin, daha önce de bölgede yaşanan büyükbaş hayvan hırsızlığı olaylarına karıştıkları belirlendi.

İNEKLERİN HEPSİ GEBEYDİ

Jandarmanın haber verdiği hayvanların sahibi Ethem Erdoğan, Konya'nın Ereğli ilçesinden Osmaniye'ye geldi. Gece ahırdan çalınan büyükbaş hayvanlarının yaklaşık 11 kilometre yaya götürüldükten sonra 03.30 sıralarında bir kamyonete bindirildiğini, jandarmanın kamera kayıtlarını takibi sonucunda hayvanların bu bölgeye doğru getirildiğini öğrendiklerini söyledi.

Hayvanlarının canlı yakalandığını sanarak sevindiğini ama manzarayı görünce büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Erdoğan, "Bu hayvanların hepsi gebeydi, hepsinin karnında yavruları vardı. Bu hayvanları bu hale getirenlerin gerekli cezayı almasını istiyoruz. Aynı kişiler daha önce de hırsızlık olaylarına karışmışlar ve hırsızlık suçundan 6 ay yatıp çıkmışlar. Bu olayın sadece bir hırsızlık olayı olarak değerlendirilmemesini istiyoruz yetkililerden. Toplamda 30 can var burada ve onların hesabı sorulsun istiyoruz. Maddiyatından ziyade bu hayvanların bu hale gelmesinden dolayı çok üzgünüz, sonuçta can" dedi. Telef olan hayvanlar, çağırılan iş makineleri ile açılan çukurlara gömüldü. Şüpheliler ise jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

OSMANİYE Çaldıkları inekler, kamyonda telef oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel OSMANİYE Çaldıkları inekler, kamyonda telef oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hastane personelleri ile iftar ve sahurda buluştu
    10:22 Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hastane personelleri ile iftar ve sahurda buluştu

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki personeller ile iftar, 112 Acil Acil Çağrı Merkezi personeli ile sahurda bir araya geldi. Şenkul, ziyaretlerinde sağlık personelleri ile sohbet ederek teşekkürlerini iletti ve kolaylıklar diledi.

  • Bursa'da Tesla Marka Elektrikli Otomobil Alev Alev Yandı
    10:20 Bursa'da Tesla Marka Elektrikli Otomobil Alev Alev Yandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde seyir halinde olan bir Tesla marka elektrikli otomobil, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı alev aldı. Sürücü, otomobili emniyet şeridine çekerek terk etti. Kısa sürede alevlerin sardığı otomobil, tamamen yanarak küle döndü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında can kaybı yaşanmazken, otomobil kullanılamaz hale geldi.

  • Alanya'da taşınabilir ahşap ev bulunan tır üst geçitte sıkıştı
    10:17 Alanya'da taşınabilir ahşap ev bulunan tır üst geçitte sıkıştı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde üzerinde taşınabilir ahşap ev bulunan bir tır, üst geçidin altından geçtiği esnada sıkıştı. Sürücü aracı tekrar hareket ettirerek sıkıştığı yerden çıkarttı. Tırın sıkışması nedeniyle trafik bir süre aksadı.

  • Doğudan batıya hayvan hareketlerinin kontrolü için veteriner yol kontrol istasyonları hizmete alınıyor
    10:17 Doğudan batıya hayvan hareketlerinin kontrolü için veteriner yol kontrol istasyonları hizmete alınıyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, doğudan batıya hayvan hareketlerinin yoğun olduğu 8 ilde hizmete alacakları veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarıyla hayvan hareketleri izlenerek bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinin sağlanacağını bildirdi. Yumaklı, kontrolsüz hayvan hareketlerinin bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılımında önemli etkisi olduğunu, bunun da hayvansal üretime ve dolayısıyla ülke ekonomisinde olumsuz yansımaları bulunduğunu belirtti. Veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarının ilkinin Erzurum'da faaliyet gösterdiğini belirten Yumaklı, bu istasyonların toplam sayısının 8 olacağını ve bu yıl içinde hepsinin faaliyete geçeceğini açıkladı. İstasyonlarda 7 gün 24 saat kontrol-denetim yapılacak ve gece görüş özelliği olan kameralarla izlenecek. Hayvansal üretimi güvence altına almak için kontrollerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

  • Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Dışarıda yemek yemiyorum, günde bir sefer yemek yiyorum'
    10:16 Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Dışarıda yemek yemiyorum, günde bir sefer yemek yiyorum'

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki emekli vatandaş Mehmet Parlar, emekli maaşıyla geçinmenin zor olduğunu belirterek, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ifade etti. Parlar, dışarıda yemek yememek, sınırlı bir şekilde beslenmek ve sosyal hayatının olmaması gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

  • Bursa'da güvenlik önlemi almadan demir taşıyan kamyonet sürücüsü ve konserve taşıyan kamyonet sürücüsü amatör kameraya yansıdı
    10:16 Bursa'da güvenlik önlemi almadan demir taşıyan kamyonet sürücüsü ve konserve taşıyan kamyonet sürücüsü amatör kameraya yansıdı

    Bursa'da bir kamyonetin arkasına koyduğu demirleri güvenlik önlemi almadan taşıyan şoför, ölüme davetiye çıkardı. Başka bir olayda ise konserve kapağı açık kamyonetin arkasında giden kişi canını hiçe saydı. Her iki olay da amatör kamera tarafından kaydedildi.

  • Taksim'de kayıp ilanıyla gezen robot köpek ilgi odağı oldu
    10:16 Taksim'de kayıp ilanıyla gezen robot köpek ilgi odağı oldu

    İnovasyon şirketi tarafından geliştirilen Jidoka Dog isimli robot köpek, Taksim'de üzerine yapıştırılan kayıp ilanıyla dolaşırken insanların ilgisini çekti. Dans eden köpek çevredekilere eğlenceli anlar yaşatırken, çocuklar ise robotu görünce korkup kaçtı.

  • Bilecik Pazaryeri'nde 5 Bin Kişinin Katıldığı İftar Programı Düzenlendi
    10:15 Bilecik Pazaryeri'nde 5 Bin Kişinin Katıldığı İftar Programı Düzenlendi

    Pazaryeri ilçesinde belediye tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, ilahilerin seslendirildiği, semazen gösterisi sunulan ve çocuklar için Karagöz ile Hacivat oyununun sahnelendiği belirtildi. Programa, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve diğer birçok siyasi ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de katıldı.

  • Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 17 seçmen sandık başına gidecek
    10:14 Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 17 seçmen sandık başına gidecek

    Burhaniye'nin Çallı Kırsal Mahallesi'nde kurulacak sandıkta 17 seçmen oy kullanacak. Köyde su sıkıntısı nedeniyle yaşayan insan sayısı azalmış olsa da, köy sakinleri köylerine sahip çıkmaya devam ediyor.

  • CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir: Herkes Sandığa Davet Edilmeli
    10:14 CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir: Herkes Sandığa Davet Edilmeli

    CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, 31 Mart yerel seçimlerinde herkesi sandığa davet ederek, 'Herkes kendi geleceği için oyunu kullanmalı, sandığa sahip çıkmalı. Ben eminim ki en doğru kararı Nilüferliler verecek' dedi.


Advertisement