24 yıl önce Osmaniye'ye gelin gelen Visan için vatandaşlık yolu sonunda açıldı - Son Dakika
Güncel

24 yıl önce Osmaniye'ye gelin gelen Visan için vatandaşlık yolu sonunda açıldı

Gazi İkanç ile evlendikten sonra Osmaniye'nin Kadirli ilçesine yerleşen 3 çocuk annesi Romanya vatandaşı Visan Ramona, tam 24 sene sonra oturum izni aldı.

30.04.2021 16:45  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi İkanç ile hayatını birleştirdikten sonra Türkiye'de yaşamaya başlayarak 3 çocuk büyüten 50 yaşındaki Ramona'ya vatandaşlık verilmesi için harekete geçen Osmaniye Göç İdaresi başarıya ulaştı. Yapılan işlemlere göre Visan Ramona, 2 yıl sonra belgeyle ülkesine yapacağı pasaport başvurusunun ardından Türk vatandaşlığına başvurabilecek.

TÜRKİYE'DE KAÇAK 24 YIL GEÇİRDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 1995'te Gazi İkanç ile tanışan Romanya vatandaşı Visan Ramona, geçici oturum iznine alarak Osmaniye'de hayatını kurdu. Evlendikten 2 yıl sonra oturum izni sona eren 3 çocuk annesi, yeniden oturum iznine başvurmadı. Eşiyle köyde yuva kuran Ramona, burada gayri resmi 24 yıl geçirdi. İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş'un ekibiyle birlikte başlattığı işlemlerin ardından Ramona'ya 'insani ikamet izni' verildi.

50 yaşındaki Visan Ramona, 24 yılın ardından 2 yıl geçerli 'insani ikamet izni belgesine' kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Ramona, pasaportunu güncelledikten sonra Türk vatandaşı olabilecek.Kurum Müdürü Mahmut Kurtuluş'a gayreti için teşekkür eden Visan Ramona, duygularını şöyle ifade etti; "Çok mutluyum, elinden geleni yapan, emeği olan herkese teşekkür ederim, sağ olsunlar."

"GEÇİCİ İZİN BELGELERİ DÜZENLEDİK"

Konuya yönelik açıklama yapan İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş, yurt dışından gelen kişilerin de süreli izin alabileceklerine işaret ederek şunları söyledi; "Süre bitiminde bunu yenilemek durumunda kalırsınız veya kişi ülkesine dönmek zorundadır. Burada Visan Hanım izin belgesi bitimi sonrasında tekrardan ikamet izni için bir başvuruda bulunmamış. Daha sonra da çocuklar dünyaya geldiği için uğraşma fırsatı bulamamışlar. En nihayetinde 25 yıl bir süre geçip bugüne gelmiş. Neler yapabiliriz noktasında inceleme yaptık. Geçici ikamet belgesi düzenledik kendilerine. İnşallah bundan sonraki süreçlerde yasal olarak kalma durumunda olacaklar. Bu sorun sadece Visan Hanım için geçerli, üç çocuğunun babadan dolayı Türk vatandaşı ve kimlikleri var. Sadece Visan Hanımın mağduriyet durumu var ve biz bunu verdiğimiz insani ikamet izniyle sonlandırıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde kendisi ülkesinin konsolosluğu ile görüşüp bir pasaport temin edecek, daha sonra da daha rahat bir zemin oluşmuş olup bu mağduriyeti bitirmiş olacağız."

24 yıl önce Osmaniye\'ye gelin gelen Visan için vatandaşlık yolu sonunda açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 24 yıl önce Osmaniye'ye gelin gelen Visan için vatandaşlık yolu sonunda açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement