Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimi - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimi

Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimiOSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla, şehir merkezindeki tüm yaşam alanlarında, koronavirüs tedbirleri denetimi gerçekleştirildi.

11.08.2020 14:29  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimi

OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla, şehir merkezindeki tüm yaşam alanlarında, koronavirüs tedbirleri denetimi gerçekleştirildi. Vali Yılmaz, esnaf ve vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge kapsamında Osmaniye'de de yeni tip koronavirüse karşı denetim gerçekleştirildi. Osmaniye protokolü tarafından vatandaşların yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetlendi. Vali Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak, çarşı merkezinde gezip vatandaşlara sık sık maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu. Vali Erdinç Yılmaz, esnaf denetimlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüsle topyekun mücadelenin önemli olduğunu vurguladı.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Vali Yılmaz, "Koronavirüsle mücadelemizi etkin sürdürebilmemiz için bütün vatandaşlarımızın, bizlerin, çalışanların, kurumların, mağazaların, pastanelerin, toplumumuzun olduğu her alanda mutlaka maske takmalıyız, sosyal mesafe ve temizlik kuralına uymalıyız ki bu korona virüsle mücadelemizi etkin sürdürebilelim. Bu salgını en az zararla tamamlayabilmenin mücadelesini veriyoruz. Bu anlamda da bugün denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına uyduklarını görmekten memnunum. Bizler bu kuralların en etkin şekilde uyulması yönünde hassasiyet gösteriyor.Denetimlerimizin amacıda bu kuralların uygulanıp uygulanmadığını görmek, eksiklikler varsa giderilmesini sağlamaktır" dedi.

Denetimlere, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, kurum müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Denetimlerin gün boyu süreceği vurgulandı.

Osmaniye\'de, koronavirüs tedbirleri denetimi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de, koronavirüs tedbirleri denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement