Osmaniye'de Satranç Turnuvası Başladı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Satranç Turnuvası Başladı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası" başladı.

01.01.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası" başladı.

Turnuva Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde, küçüklerde 120, yıldızlarda 50, gençlerde ise 40 öğrenci olmak üzere toplamda 210 yarışmacının katıldığı üç kategoride düzenlendi.

Belediye Başkanı Kadir Kara, turnuvanın başlamasında yaptığı konuşmada, Türkiye için düşünce geliştirme yeteneğini arttıran bir nesil yetiştirilmek zorunda olunduğunu söyledi.

Dünyayı yönetebilmek ve insanlara hizmet edebilmek için en büyük silahın düşünen beyinler yetiştirmek olduğunu ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Bu beyinler de gençlerimizdir. Bugün ülkemizi tarihte hiç doğru olmayan düşüncelerle suçlamaya çalışan devletler var. Biz, işte bunlara karşı akıllı düşünen gençlerimizle en güzel cevabı vereceğiz. Onun için de kurtuluş etkinliklerimize satranç turnuvası ile başlamak istedik."

Belediye Başkanı Kadir Kara konuşmasının ardından iki gün sürecek olan turnuvasının başlangıç hamlesini gerçekleştirdi.

Turnuvada kategorilerinde 1. olan öğrencilere kupa, çeyrek altın ve kitap, dereceye giren ilk 5 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Satranç Turnuvası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement