Osmaniye'de "Son Köye İlk Hizmet Projesi" - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de "Son Köye İlk Hizmet Projesi"

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesi Karayiğit Köyü İlköğretim Okulu bahçesine "Son Köye İlk Hizmet Projesi" kapsamında park yapıldı.

09.02.2013 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesi Karayiğit Köyü İlköğretim Okulu bahçesine "Son Köye İlk Hizmet Projesi" kapsamında park yapıldı.

Hasanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı'ndan (SODES) alınan 82 bin 750 lira destekle yapılan parkın açılış töreninde, öncelikli hizmet hedeflerinin eğitim olduğunu söyledi.

İstanbul'daki öğrenci ile ülkenin en ücra köşesindeki öğrencinin eşit imkanlarla eğitimini sürdürmesi için çalıştıklarını ifade eden Atar, "Bu proje Hasanbeyli ilçesinin ilk park projesi. Diğer köylerimize de örnek olacağını temenni ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Ali Çoşkun ise geçen yıldan bu yana projenin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz, 4. sınıfa kadar burada okuyor. Çocuklarımızın kent merkezlerindeki öğrencilerin imkanlarına sahip olmalarını istiyorduk, bu şekilde eğitim potansiyellerinin artacağına inandık. Bu sebeple bu projeyi gerçekleştirdik. 4 ve 6 yaş grubu çocuklarımız köyden dışarıya çıkmayan çocuklar. Onları parkla tanıştırmak istedik" dedi.

Açılışa, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu ve DOĞAKA Yatırım Destek Ofisi Proje Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Tuğba Temir/ Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Anıl Bağrık - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de 'Son Köye İlk Hizmet Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement