Osmaniye'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından Osmaniye'ye tahsis edilen 7 yeni ambulansın Acil Sağlık İstasyonlarına dağıtımı ve ek hizmet binası açılış töreni düzenlendi.

07.06.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından Osmaniye'ye tahsis edilen 7 yeni ambulansın Acil Sağlık İstasyonlarına dağıtımı ve ek hizmet binası açılış töreni düzenlendi.

Vali Kerem Al, Sağlık İl Müdürlüğü Fakıuşağı Ek Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, halka daha iyi hizmet sunmanın çabasında olduklarını belirtti.

Yeni ambulansların hayırlı olması temennisinde bulunan Al, "Hükümetimizin sağladığı imkanlar, sağlık alanında yapılan hizmetler konusunda elimizi güçlendirdi. 7 acil yardım ambulansını daha halkımızın hizmetine sunuyoruz. Tüm amacımız halkımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu araçların bu doğrultuda, kaliteli bir şekilde hizmet vermesini diliyorum. Hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da, gelecek nesillerin sağlıklı ve donanımlı yetişmesi için sağlık ve eğitim sektörlerine çok önem verildiğini belirterek ambulansların hayırlı olmasını diledi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz ise, kentte 25 acil sağlık hizmeti istasyonu ve yeni tahsis edilenlerle 37 ambulansın hizmeti verdiğini söyledi.

Cingöz, il merkezinde 10, Kadirli ilçesinde 5, Düziçi ilçesinde 4, Bahçe ilçesinde 2, Toprakkale ilçesinde 2, Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerinde 1'er olmak üzere toplam 25 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile hizmet vermekteyiz. 112 Acil Sağlık Hizmetleri sunumu kapsamın 277 personeli bulunmaktadır. Bugün hizmete alınacak olan 7 ambulans ile birlikte İl Ambulans Servisi Başhekimliği ambulans sayımız 37 olacaktır." diye konuştu.

Cingöz, açılışı gerçekleşecek Fakıuşağı ek hizmet binasında Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün hizmet vereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından ilk yardım eğitimlerinde başarılı olan köy muhtarlarına sertifika verildi.

7 ambulansın anahtarlarının istasyon şeflerine teslim edilmesinden sonra İl Sağlık Müdürlüğü Fakıuşağı Ek Hizmet Binasının açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Yeni Ambulanslar Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement