Osmaniye Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Osmaniye Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Osmaniye İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

02.03.2017 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ile havza yönetimiyle ilgili kurumların temsilcileri iştirak etti.

Toplantı DSİ 64. Şube Müdürü Hasan Murat Poyraz tarafından, "Osmaniye İli Taşkın Dereleri, Müdahaleler ve Önlemler" hakkında yapılan bilgilendirilme sunumu ile başladı. Osmaniye merkez ve ilçelerinde tamamlanan ve yapımı devam eden dere ıslah çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Poyraz, "Bazı derelerde kamulaştırma sorunu nedeniyle ıslah çalışmaları yapılamıyor. Kamulaştırma sorunu çözülür çözülmez çalışmalar başlayacak" dedi.

Daha sonra konuşan Osmaniye Belediyesi'nden Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Vekili Hüseyin Küçük, "Osmaniye İli Atık Su Arıtma Tesisi ve Katı Atık Tesisi" hakkında sunum yaparak bilgi verdi. Tesiste 35 bin metreküp su arıtıldığını belirten Küçük, "Osmaniye Atık Su Arıtma Tesisinin 2003 yılında faaliyete geçti. Tesisimizde 35 bin metreküp atık su arıtılıyor" diye konuştu.

Tesisin 2. etabının yapımının planlandığını ifade eden Küçük, atık bitkisel yağlar ve atık pillerin toplanması ve geri dönüşümü konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam ise, Ceyhan Havzası Koruma Eylem Planı İş Takvimi ve Takip Tablolarına veri girişi faaliyeti ile ilgili yaptıkları çalışmaları içeren bir sunum yaptı. Sağlam, gübre kullanımı ve bu konuda yapılan denetimler hakkında da bilgi vererek yapılan diğer çalışmaları anlattı.

Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Vali Kerem Al, görüşülen konuların ilgili kurumlar tarafından takibinin yapılmasını ve herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement