Osmaniyeli Öğrencilerden Dünyaya Barış Mesajı - Son Dakika
Güncel

Osmaniyeli Öğrencilerden Dünyaya Barış Mesajı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir grup ortaokul öğrencisi, velileri ve öğretmenlerini de kattıkları çalışmayla 2018'in barış yılı olması dileğinde bulundu.

02.01.2018 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir grup ortaokul öğrencisi, velileri ve öğretmenlerini de kattıkları çalışmayla 2018'in barış yılı olması dileğinde bulundu.

Aydınoğlu Tufanbey Ortaokulu bahçesinde bir araya gelen öğrenci, veli ve öğretmenler, Atatürk posteri, Türk bayrağı ve İngilizce "Yurtta barış, dünyada barış. Aklın yolu sevgidir" yazan pankartla el ele tutuşarak kalp figürü yaptı.

Başlarına, barışı simgeleyen zeytin dalından taçlar da takan öğrenciler, yeni yılın barış yılı olmasını diledi.

Dünyaya İngilizce olarak "Yurtta barış, dünyada barış. Merhaba dünya. Dünya çocuklarını, rekortmen şehri Kadirli'den sevgi ve selamlar. Başınıza sevgi yıldızları yağsın. Aklın yolu sevgidir." sözleriyle de mesaj gönderen Osmaniyeli çocuklar, yaptıkları bu çalışmayı video olarak sosyal medya kanallarında yayınlayarak tüm dünyanın yeni yılını kutladı.

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Nurcan Yanalak Cinkara, yaptığı açıklamada, 2016 yılında Kadirli'de düzenlenen dünyanın en uzun uluslararası resim sergisi rekor denemesine, İngiltere'deki Türk öğrenci ve ailelerin büyük desteği olduğunu hatırlattı.

Hazırladıkları yeni yıl çalışmasını da dünya çocuklarına ulaşması amacıyla sosyal medya üzerinden İngiltere'de yaşayan Türk ailelere gönderdiklerini ifade eden Cinkara, " Türkiye'den tüm dünyaya seslenerek 2018'in barış yılı olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizle zeytin dalını başımıza taç ederek, aklın yolu sevgiden geçer diyoruz. Herkese zeytin dalı uzatıyoruz." dedi.

Öğrencilerden Zehra Kurt da Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözünden hareketle 2018 yılının dünyadaki çocuklara sağlık, mutluluk, barış getirmesini istedi.

Velilerden Emine Yıldıztekin ise yeni yılda dünya çocuklarına ve insanlara zeytin dalı uzattıklarını belirterek, "Yeni yılda artık savaş olmasın. Çocuklar ölmesin. Anneler ağlamasın. Dünyanın her yerinde başınıza sevgi yıldızları yağsın. Zeytin dalı başımıza taç yaptık ki barış olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniyeli Öğrencilerden Dünyaya Barış Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement