Osmanlı'dan Günümüze Portreler - Son Dakika
Güncel

Osmanlı'dan Günümüze Portreler

Osmanlı\'dan Günümüze Portreler

"Osmanlı'dan Günümüze Portreler"in ilk programında konuşan Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, Osmanlı'dan Cumhuriyet döneminin ilk zaman dilimine kadarki süreçte yaşamış değerli hocalarıyla sohbetlerini kitaplaştıracağını söyledi.

18.10.2018 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Şeyh Edebâli Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Osmanlıdan Günümüze Portreler"in ilk programı gerçekleşti. Osmanlı'dan Cumhuriyet döneminin ilk zaman dilimine kadarki süreçte yaşamış değerli kişilerin öğretileri ve hayatları üzerine, Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar'ın vereceği bilgiler ışığında ilerleyecek program Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun'da başladı.

İNSANIN CENNETİNE GİRMEYİ ONLARDA GÖRDÜM

Osmanlı'nın son yıllarına yetiştiğini ve o dönemde yaşamış kişilerden aldığı eğitimin tesiri altında kaldığını söyleyen Sayar, "Onların sohbetleri can sohbetleriydi, o sohbetler beni cennetin içine çekti. İnsanın cennetine girmenin ne demek olduğunu onlarda gördüm. Onlara olan minnet borcumu ödemeye çalıştım" dedi.

HOCALARIMLA SOHBETLERİMİZİ KİTAPLAŞTIRACAĞIM

Kendisinin bildiği, Osmanlı'yı yaşayan 50 kadar güzel insan olduğunu ve bu kişilerin dünün kayıtlarını Cumhuriyetli yıllara taşıdığını belirten Sayar, programlarında bu isimlerin yaşamlarını aktaracağını söyledi. Yaklaşık 18 yıl hocalarıyla yaptığı sohbetleri kitaplaştıracağını belirten Sayar, "Sohbetlerimizin sermayesi, muhabbetti. Şimdi o sohbetleri kitaplaştırmaya çalışıyorum. Bu yaz bunun üzerine çalıştım. Bu insanların hiçbiri bana bizim sohbetlerimizi kaydet demedi, o anı güzel yaşadık; ama geriye bir şey kalmadı. Keşke o sohbetlerde not tutabilseydim. Bundan sonraki programlarda bu hocalarımı anlatacağım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmanlı'dan Günümüze Portreler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement