Osmanlı Devleti Dünyaya Büyük Mesajlar Verdi" - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Devleti Dünyaya Büyük Mesajlar Verdi"

Müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi kanun sanatçısı Göksel Baktagir, "Bizler çok köklü bir medeniyetin torunlarıyız. Osmanlı Devleti dünyaya büyük mesajlar verdi, yeni kapılar araladı.

25.07.2018 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi kanun sanatçısı Göksel Baktagir, "Bizler çok köklü bir medeniyetin torunlarıyız. Osmanlı Devleti dünyaya büyük mesajlar verdi, yeni kapılar araladı. Dolayısıyla Balkan ülkelerinde bıraktıkları o tarihi izlerin insanlık barışı adına, birlikte yaşamak adına kültürel devamlılığın sağlanması çok önemli." dedi.

Baktagir, "Akademi Rumeli 4" kapsamında Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde soydaş öğrencilere yönelik düzenlenen müzik eğitiminin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rumeli kökenli bir ailenin üyesi olarak Akademi Rumeli etkinliği içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Rumeli'nin çok köklü ve engin bir kültüre sahip olduğunu belirten Baktagir, "Osmanlı Devleti'nin ikinci başkenti olan Edirne'de bu güzel ruhun bir manada pekişmesi adına bize miras kalan kültürümüzün, musiki sanatımızın soydaşlarımızla birlikte paylaşımına imkan verilmesi sebebiyle çok büyük mutluluk duyuyorum. Gençlerimizle ilk dersimizi tamamladık. Onların güzel gönüllerini hissettim. İnşallah dördüncüsü düzenlenen Akademi Rumeli her yıl kesintisiz devam eder. Bu vesileyle toplumumuzun kültürel bağları daha güzel bir şekilde korunmuş olur." diye konuştu.

Osmanlı Devleti'nin köklü bir medeniyet olduğunu ifade eden Baktagir, şunları kaydetti:

"Bizler çok köklü bir medeniyetin torunlarıyız. Osmanlı Devleti dünyaya büyük mesajlar verdi, yeni kapılar araladı. Dolayısıyla Balkan ülkelerinde bıraktıkları o tarihi izlerin insanlık barışı adına, birlikte yaşamak adına kültürel devamlılığın sağlanması çok önemli. Bu geçmişte yapılmış. Devletimize yaklaşık 90 yıl başkentlik yapmış, tarihi izler olan Edirne'de, bizim ev sahipliğimizde bu etkinliğin gerçekleşmesi farklı bir anlam ifade ediyor. Çünkü bu güzellikler ancak paylaşıldıkça yayılır, insanlığa kardeşlik dostluk mesajı olarak da iletilmiş olur. Bu etkinliklerin aslında bir manada insanca yaşamanın en önemli ayrıntıları olduğunu ben özellikle idrak ediyorum. Gençlerimizden buradan insanlık adına kazanımları olacaktır."

" Türkiye'nin kardeşlerini bir araya topluyorlar"

Moldova Cumhuriyeti'ne bağlı özerk Gagauz'dan Akademi Rumeli 4'e katılan Anna Büyük de hem piyona çaldığını hem de solistlik yaptığını söyledi.

Müzik atölyesinin yararlı olduğunu belirten Büyük, "Akademi Rumeli, Türkiye'deki iyi projelerden. Tüm dünyadaki Türkiye'nin kardeşlerini bir araya topluyorlar. Biz burada hem iyi arkadaşlıklar, dostluklar kuruyoruz hem de güzel bilgiler öğreniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinden gelen Alperen Hacıibrahim ise ünlü müzisyenlerden eğitimler almanın müzik eğitimlerine katkıda bulunduğunu belirterek, "Akademi Rumeli'de, Balkanlardaki Türkler birbirleriyle tanışıyor. Aynı coğrafyayı, tarihi, dini, dili paylaşan toplumlar buraya geldiklerinde bu hasreti gideriyorlar. Bizim için en büyük kazanç bu oldu. Balkanlardaki bir ülkeye gittiğimizde hepimiz bir dost kazandık." görüşünü iletti.

Müzik atölyesi eğitimine, Ukrayna, Moldova, Kırım, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Kosova ve Bosna Hersek'ten gelen Türk öğrenciler ile Türkiye'deki öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Devleti Dünyaya Büyük Mesajlar Verdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement