Osmanlı'nın Torunları İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Osmanlı'nın Torunları İstanbul'da Buluştu

Osmanlı\'nın Torunları İstanbul\'da Buluştu

"Fatih; Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam" belgeselinin galasına Türkiye ve Avrupa'da yaşayan tüm Osmanlı torunları katıldı.
Yaklaşık dört yıla yakın ön hazırlık ve çekim süreci sonunda tamamlanan "Fatih; Avrupa'nın Kaderini Değiştiren...

16.11.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Fatih; Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam" belgeselinin galasına Türkiye ve Avrupa'da yaşayan tüm Osmanlı torunları katıldı.

Yaklaşık dört yıla yakın ön hazırlık ve çekim süreci sonunda tamamlanan "Fatih; Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam" belgeseli tamamlandı. Yönetmenliğini Kerime Senyücel'in üstlendiği belgeselin Aya İrini'de yapılan gala gecesine Osmanlı torunları katıldı. Galada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de yer aldı. Fatih Sultan Mehmet dönemini detaylı anlatan belgesel, Türkiye'de ve dünyada Fatih Sultan Mehmet'in kişiliğini de belgeleyen bir nitelik taşıyor. Her biri 30 dakikalık 8 bölümden oluşan belgesel, aralık ayından itibaren gösterilecek. Belgeselde Fatih'in 14. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu Fatih'in gençlik yıllarını canlandırdı.

"OSMANLI'YA İLGİ HER ZAMAN VAR"

Aya İrini'de çok mutlu bir gece yaşandığını, Fatih Sultan Mehmet'in çağı kapatan ve açan kişi olarak anıldığını ifade eden son padişah Sultan Vahdettin'in torunu Hanzade Özbaş, "Osmanlı ailesine mensup bir kişi olarak bu geceyi yaşamaktan çok mutluyum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Son zamanlarda Osmanlı'ya artan ilgi tabii ki beni çok mutlu ediyor. Ama zaten hep bu ilginin olduğuna inanan bir insanım. Ayrıca en son yaşayan Osmanlı Hanedanı'na mensup 12 hanımın bulunduğu 'Hürrem Sultan'ın Torunları - Osmanlı Hanedanının Kadınları Anlatıyor' adlı kitapta bulunmak beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Gala gecesi dolayısıyla Avrupa'da yaşayan Osmanlı Hanedanı mensuplarının da davet edildiğini söyleyen Özbaş, "Dolayısıyla ben de tanımadığım ya da uzun zamandır göremediğim kuzenlerimi görüyorum. Tabi çok mutlu oluyorum. Aileden kaç kişi olursa olsun burada olmak bize çok büyük mutluluk veriyor. Hepsi çok mesutlar" dedi.

YENİ SEZONDA YENİ PROJE

TRT AVAZ'da Türk Osmanlı Şerbeti adlı uzun süre devam eden, büyük ilgiyle izlenen başarılı programlardan birinin yapımcı ve yönetmeni İrade Refizade Korukluoğlu, "Programın en büyük şansı son padişahımız Sultan Vahdettin'in torunu Hanzade Hanımefendi'nin programın hem danışmanı hem de sunucusu olmasıydı. Programa o kadar farklı bir renk kattı ki çok fazla yerden telefon, faks ve mail aldık. Bu sezonda yine Haznede Hanımefendi ile beraber, güzel bir projeye imza atmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı'nın Torunları İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement