Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı Açıldı

Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı Açıldı

Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı açılışı ve Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve Bucak Aşiret lideri Mehmet Fatih Bucak katılımlarıyla yapıldı.

03.04.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı açılışı ve Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve Bucak Aşiret lideri Mehmet Fatih Bucak katılımlarıyla yapıldı.

Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Diyarbakır Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar, Osmanlı Ocakları Genel Kurucusu Kadir Canpolat, bölge kanaat önderleri, Muş, Ağrı, Şırnak ve Batman Osmanlı Ocakları İl Başkanları, Ceylanpınar İlçe Başkanlığı, Türkiye Gençlik Kolları Başkanı, bölge teşkilat başkanı, Genel Merkez Yöneticileri ile Bucak Aşiretinin Lideri Mehmet Fatih Bucak katıldı. Halkın yoğun ilgisinin olduğu açılışta Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat teşekkürlerini sunarken açılışa katılmayan MHP ve CHP yetkililerine sitemde bulundu.

Osmanlı Ocakları Diyarbakır'da katılımın ve halkın ilgisinin yoğun olduğu başkanlık açılışında İl Başkanı Mehmet Savaş ve yönetiminin atamalarını yapan Kurucu Başkan Kadir Canpolat, "Hayır kampanyalarının sesini Amerika'dan, Avrupa devletlerinden özellikle Türkiye düşmanı olanlardan bağıra bağıra duyuyoruz. Diyarbakır'dan, Türkiye'den, Türk milletinin yaşadığı dünyanın her yerinden öyle bir evet diyeceğiz ki sandıkta yüzde 51 değil yüzde 60 çıkacak ve biz dünyaya işte o zaman mesajımızı bağıra bağıra vereceğiz. Senelerce Kürt sorunu dendi oysa bölgede ki Kürt değil terör sorunuydu. Ben Kürt kardeşlerimle olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz bugün bir ocak da burada açtık bu çatı altında Mevlana'nın dediği gibi 'Gel ne olursan ol yine gel' görüşüyle memleket insanlarımız için açtık. Biz açılıştan sonra gideceğiz burası onların evidir, birlik ve beraberliklerinin yuvasıdır. Hak bildiğimiz yolda bu güzel insanların bu denli ilgisini görmek bizleri sonsuz mutlu etti, Allah onlardan razı olsun" dedi.

Terörün yok etmeye çalıştığı Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Canpolat, halka referandum kararlarını sorarak 'evet' demelerinin onlara kazandıracağı sonuçlar üzerine sohbet etti. Bu gezi esnasında Canpolat, "Bakın insanlar kime ne diyeceklerini iyi biliyorlar. Birilerine teröre oy topluyorsunuz suçlamalarında bulunurken ne mutlu ki bize kimse teröre, teröriste oy topluyorsunuz demiyor. İşte bu yüzden 16 Nisanda Türkiye kazanacak biz kazanacağız" şeklinde konuştu.

Bucak, "Türkiye Cumhuriyeti Osmalının devamıdır"

Bölge halkının değer verdiği Şeyh Hasan-i Zaraki'nin torunu Bucak Aşiret Lideri Mehmet Fatih Bucak, katılımcılara bölgede kullanılan dört dilde merhaba diyerek başladığı konuşmasında, derneğin özelliğinin bölgede yaşayan herkesi kendi tebaasında barındırmak ve herkese eşit yaklaşması olduğunu belirtti.

Osmanlı ocağı baba ocağıdır diyen Bucak, "Atalarımızın her biri babasından aldığı beyliği imparatorluğa imparatorluktan da binlerce kilometre genişleterek birbirine devrederek 1299 yılında kurduğu Osmanlı İmparatorluğu 1922 de son bulup isim değişikliliği ile yine Anadolu medeniyetlerinde içinde coğrafyadaki Laz ı, Kürdü, Arabıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti adı altında devam etmektedir. Haçlı seferlerine karşı koyan İslam ümmetinin torunlayız" şeklinde konuştu.

"16 Nisanı zaferle kutlayacağız"

Osmanlı Ocakları İl Başkanı Mehmet Savaş ise yaptığı aqçıklamada, "Tarihin, Osmanlının ve Sahabelerin izlerini taşıyan bu kadim kentte böyle bir vazifeye layık görülmenin mutluluğunu esas 16 Nisanda kutlayacağız. Gençlerimize, kadınlarımıza, annelerimize bu yolda bizlerle olmak isteyen herkese kapımız açıktır. Biz bu vazifeye bölge insanlarımız için getirildik. Attığımız her adım onlarla el ele ihlasla olacaktır" dedi.

Savaş, yaklaşan referandumla ilgili de "İmam-i Şafi Hazretleri ne diyordu 'Fitne zamanı düşman oklarını takip edin o sizi hakka götürür.' evet bizde düşman oklarını takip ediyoruz ve 16 Nisanda Diyarbakır halkı olarak 'Evet' diyeceğiz" dedi.

Açılışta bulunan Genel Başkan Canpolat ve ekip arkadaşları rahatsızlığından dolayı hastanede olan Batman Osmanlı Ocakları Teşkilat Başkanının annesini ziyaret ederek programları için Bitlis'e hareket ettiler. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Ocakları Diyarbakır İl Başkanlığı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement