Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi büyük ilgi gördü… - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi büyük ilgi gördü…

EMG Sanat Atölyesi; AKM Sergi Salonu'nda açtığı "Osmanlı Padişah Tuğraları" konulu sergi; ziyaretçiler ve sanatseverlerce büyük ilgi gördü.

26.04.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kâğıt, Cam, Tahta, Tuğra' oluşan ve EMG Sanat Atölyesi'nin 1 yıllık çalışması olan AKM'de 19-24 Nisan tarihleri arasında açık kalan "Osmanlı Padişah Tuğraları" konulu sergi, yoğun ilgi gördü. Mustafa Alak & Recep Genç ve Emrah Alak'ın 'Ebru, Ahşap Oyma ve Cam Mozaik'ten oluşan 36 Osmanlı padişahının 35'nin tuğrasının yer aldığı "Osmanlı Padişah Tuğraları" konulu sergi sona erdi.

Yoğun katılım ve sanatsever

Ney dinletisi ile davetlilere helva ikram edildiği açılışa; Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Diyanet-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Güzeldal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, SAMİB Kurucu Başkanı Metin Kar, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Naci İris, SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, Abdülkadir Şen, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz, SATSO Meclis Üyesi ve MÜSİAD Sakarya Şubesi Yöneticilerinden İsmail Eminler, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Gündüz Öztürk, İşadamı Rahmi Çakır, SAMİB Genel Sekreteri Ehliman Yazıcı, Ünlü Karikatürist Osman Suroğlu katıldı.

Dünya'da eşi ve benzeri olmayan

Aynı zamanda sanayici kimliği ile de bilinen SAMİB eski Yöneticisi EMG Sanat Atölyesi kurucusu Mustafa Alak, ilk sergileri olduğunu, dünyada eşi ve benzeri olmayan eserlerin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Alak; önümüzdeki günlerde yine Dünya'da benzeri olmayan yeni eserler üzerinde çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Alak, bu sergiyi de sonbahara doğru açmayı planladıklarını ve İstanbul'da da bir sergi açmayı düşündüklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi büyük ilgi gördü… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement