Osmek Kursları Okuryazar Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Osmek Kursları Okuryazar Yapıyor

Osmek Kursları Okuryazar Yapıyor

Gelin kaynana okuma yazma öğrendiler

12.03.2013 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emek Mahallesi'nde Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na (OSMEK) devam eden gelin kaynana, okuma yazma sertifikalarını birlikte aldı.

OSMEK'in AÇEV işbirliğiyle Emek Kültür Merkezi'nde düzenlediği okuma yazma kursu tamamlandı. 3 ay süren kusun sonunda okuma yazmayı söken kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu'nun da katıldığı törende 12 kişi okuma yazma belgesi 10 kursiyer de ilkokul diploması aldı. Törende konuşan Başkan Yardımcısı Selimoğlu, "Okuma yazma öğrenmiş olmanız sizin ufkunuzu açacaktır, bundan sonra sürekli olarak kitap okuyarak basını takip ederek kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu diploma çok önemli fakat bu bir temeldir. Sizler üzerine koyarak kendinizi geliştirmeye devam edeceksiniz" dedi. Öğretmenleri ve yöneticileri de tebrik eden Selimoğlu, daha sonra kursiyerlere diplomalarını dağıttı.

Emek Kültür Merkezi'ndeki kurslar ilginç görüntülere de sahne oluyor. Ödül töreninde aynı kursa devam eden gelin ve kaynana belgelerini birlikte kutladı. 78 yaşındaki Taşdan Gökçe, gelini Melahat Gökçe ile birlikte devam ettiği kursların sonunda okuryazar oldu. Artık ismini ve adresini yazabildiğini, tabelaları ve gazeteleri okuyabildiğini dile getiren Gökçe, gelininin kendisine yardımcı olduğunu ancak daha çok torunlarıyla ders çalıştığını anlattı.

Gökçe, "Okuma yazma öğrendim artık ismimi yazabiliyorum, harfleri okuyabiliyorum. Gelinim genç beraber gelelim dedik. Doktora gittiğim zaman tabelaları okuya biliyorum doktorumu bulabiliyorum artık" dedi.

Gelin Melahat Gökçe de, "Mutluyuz diplomamızı aldığımız için (AÇEV) Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve OSMEK'e çok teşekkür ederim. Kayın validemle beraber geldik gittik. Kayınvalideme de yardımcı olmaya çalıştım fakat çocuklarım var, pek yardımcı olamadım. Biraz kızıyordu bana ama çocuklar ona da yardımcı oldular. Kendini geliştirip ilkokul diploması ve ehliyet almak istediğini dile getiren Melahat Gökçe, en büyük hayalinin ilkokul diplomasını alıp ehliyetine kavuşmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmek Kursları Okuryazar Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement