ÖSO İle IŞİD Mensupları Arasında Yoğun Çatışmalar Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

ÖSO İle IŞİD Mensupları Arasında Yoğun Çatışmalar Yaşanıyor

ÖSO İle IŞİD Mensupları Arasında Yoğun Çatışmalar Yaşanıyor

Suriye'nin Halep ve İdlib kentlerinde ÖSO askerleri ile El-Kaide'ye bağlı IŞİD militanları arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

03.01.2014 23:24  Güncelleme: 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Halep ve İdlib kentlerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri ile El-Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Halep ve İdlib'de ÖSO ile IŞİD arasında yağun çatışmaların yaşandığı, ÖSO'nun, örgütün Kafr Nabul beldesindeki kontrol noktalarını kuşatarak bölgede denetimi sağladığı belirtildi. ÖSO ve İslami Cephe üyelerinin, bazı IŞİD mensuplarını "Esir" aldığı ileri sürüldü.

IŞİD'in ise İdlib'in Maretu'n-Numan'da kontrolü altında olan yerleri de İslami Cephepe'ye teslim ettiği belirtilen açıklamada, kentin Serakib beldesi çevresinde Ahraru'ş-Şam Tugayı ile IŞİD üyeleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Açıklamada, İslami Cephe'ye bağlı silahlı grupların, İdlib'in Serakib ve Sermin bölgesinde yeni kontrol noktaları kurduğu ve IŞİD'e, Halep'in Etarib kasabasına çekilmesi çağrısı yapması üzerine gruplar arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kentin kuzey bölgelerinde IŞİD'e mensup çok sayıda silahlı militanın saf değiştirdiği iddia edilen açıklamada, Esed rejimi ve IŞİD ile mücadele amacıyla kurulan "Mücahitler Ordusu"na bağlı birliklerin de birçok bölgede örgüt üyelerine üstünlük sağlamaya başladığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Mücahitler Ordusu'nun, IŞİD'e, tüm silahlarını en yakın ÖSO karargahına teslim ederek, 24 saat içerisinde ülke sınırlarının dışına çekilmesi çağrısında bulunduğu aktarıldı. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖSO İle IŞİD Mensupları Arasında Yoğun Çatışmalar Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement