ÖSO, YPG'ye Destek Veriyor, IŞİD Kobani'nin Yüzde 25'ni Aldı - Son Dakika
Güncel

ÖSO, YPG'ye Destek Veriyor, IŞİD Kobani'nin Yüzde 25'ni Aldı

Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, ÖSO'nun YPG ile birlikte savaştığını, kentin yüzde 25'inin IŞİD'in elinde olduğunu söyledi.

11.10.2014 13:15  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani Kantonu Dışilişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, gece meydana gelen şiddetli çatışmaların ardından, kentte bugün durumun sakin olduğunu söyledi. Rûdaw'a konuşan Kurdo, "Kobani'de bu sabah durum sakin. Çatışmalar şiddetini kaybetti. Bunda etkili hava saldırılarının payı büyük" dedi. Kurdo ayrıca, kentin yüzde 25'inin IŞİD'in elinde olduğunu aktardı.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU DESTEK VERİYOR

Kobani'de dün gün boyunca ve gece saatlerinde, IŞİD ile örgütün işgaline engel olmak isteyen YPG, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bazı bileşenleri ve gönüllü Kürt savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çatışmalar, daha çok kentin doğusu ile güneydoğusunda yaşandı. ABD öncülüğündeki koalisyona üye ülkelerin hava kuvvetleri, dün gece de Kobani'de IŞİD hedeflerini vurdu.

ACİL KORİDOR ÇAĞRISI

Rûdaw'a konuşan Kobani Kantonu Başbakan Yardımcısı Halid Berkel, IŞİD örgütünün Cerablus, Munbic ve Rakka'dan Kobani'ye yeni ağır silahlar ve çok sayıda saldırgan takviye ettiğini bildirdi.

Kobani'nin insani bir facianın kıyısında bulunduğunu belirten Berkel, uluslararası toplumun gecikmeden, diğer bölgelere insani koridor açılmasını sağlamasını talep etti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da, IŞİD ile Kürt güçler arasında çatışmaların sürdüğü Kobani'de çoğu yaşlı olmak üzere yaklaşık 700 kişinin bulunduğunu söyledi.

BM temsilcisi, kentin IŞİD'in eline geçmesi durumunda sivillerin büyük bir ihtimalle katliama uğrayacaklarını söyledi ve yaşanabileceklerle ilgili "Srebrenitsa" örneğini verdi.

1995 yılında, Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa kentinde, BM barış gücünün müdahalede başarısız olması üzerine aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce Müslüman erkek Sırp güçler tarafından öldürülmüştü.

De Mistura, "Türk makamlarına en azından nefs-i müdafaa operasyonu için gönüllülerin ve malzemelerinin girişine izin vermeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ise, "Şu anda orada (Kobani) PYD militanları dışında kimse kalmamıştır. Hepsi Türkiye'ye gelmiştir" dedi.

ANKARA'DAN KORİDOR TALEBİNE RET

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye üzerinden Kobani'ye güvenlik koridorunun açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

CNN Türk'te Akif Beki'nin proğramına katılan Akdoğan, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) gündeme taşıdığı "Türkiye üzerinden güvenli koridor" açılması talebine, "Bu talebin karşılanması mümkün değildir" yanıtını verdi.

KCK ve HDP'yi sert bir dille eleştiren Akdoğan, "Güvenlik koridoru ya da silah yardımı isteniyor. Bu talep hukuken de mantıken de mümkün değildir. Bir taraftan Türkiye bizi kurtarsın diye bağırıyorsun bir taraftan bambaşka şeyler yapıyorsun" şeklinde konuştu.

PKK'ye silah yardımının yapılıp yapılmayacağına ilişkin Akdoğan, "PKK'ya silah verin diye direkt bir talep var. Bunu bazı temsilcileri çok makul ve sıradan bir talepmiş gibi dile getiriyor. Kobani düşerse sanki kıyamet kopar diye bakılıyor. Her şeyi buna bağlamak doğru değil" dedi.

BUGÜN BÖLGEDE TOZ BULUTU HAKİM

Güneyden esen rüzgarlaüzerinden gelen toz bulutu, Şanlıurfa merkezinde ve Suruç ilçesinde etkili oldu. Görüş mesafesini oldukça azaltan toz bulutuna rağmen Kobani'deki çatışmalar da şiddetli bir şekilde devam ediyor. IŞİD militanları ile PYD arasında sokak savaşlarında 27 gün geride kalırken, Suruç ilçesinin sınıra sıfır noktasında toz bulutu sebebiyle gözükmeyenkentinden şiddetli çatışma sesleri duyuluyor. Havan toplarının ardı ardında atıldığı kente,öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonu da sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askerler de yoğun toz bulutu sebebiyle görülmeyen Kobani'nin sınır hattına kimseyi yaklaştırmıyor. Belirli bölgelerde kontrol noktaları oluşturan askerler, araç kontrolü yapıyor.

ÖSO, YPG\'ye Destek Veriyor, IŞİD Kobani\'nin Yüzde 25\'ni Aldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ÖSO, YPG'ye Destek Veriyor, IŞİD Kobani'nin Yüzde 25'ni Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • gamze tan: türkiye çoktaaaaaaaan bölünmüş günaydın. . . kürtleri kaybettiğiniz gün ülkeyide kaybetmişsinizdir. . çanakkalede kazandıranlar kaybettirmesinide bilirler artık. . . . kaybedeceksiniz çünkü zalim adaletsiz bir yönetim var . . . . osmanlıda ne zamanki haktan ayrıldı batıla kaydı allah cc hükmü gecikmedi sonunu hazırladı nerdeeeeeeeeeee osmanlı hani nerde. 8 17 Yanıtla
  • köylüyüm: bakıyorum herkes ortadoğu uzmanı ışid uzmanı pkk uzmanı olmuş. herkes her şeyi biliyor yorum yapıyor maşallah. en iyi siz biliyorsunuz. 7 0 Yanıtla
  • direnis berxwedan: ben komutana soyliyorum biz zaten yanmisiz ama bunu unutma sende bizimle yanacaksin 1 0 Yanıtla
  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement