ÖSYM 2017 LYS Sonuçlarını Bildirdiği Saatten Önce Açıkladı - Son Dakika
Güncel

ÖSYM 2017 LYS Sonuçlarını Bildirdiği Saatten Önce Açıkladı

ÖSYM, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2017 LYS sonuçlarını, sitesinden ilan ettiği saatten önce açıkladı.

11.07.2017 21:13  Güncelleme: 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2017 LYS sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler sonuçlaraadresinden ulaşabilirler.

ÖSYM SÜRPRİZ YAPTI

18 Haziran 2017 tarihinde sona eren LYS sınavları sonrası, sınava giren milyonlarca öğrenci, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe kilitlendi.

ÖSYM'nin resmi internet sitesinden, sonuçların 11 Temmuz günü saat 23.59'da açıklanacağı ilan edildi. Ancak öğrencilere sürpriz yapan ÖSYM sonuçları 21.10 sıralarındaadresinden açıkladı. Sınava giren öğrenciler, LYS sonuçlarına, 11 Temmuz saat 21.10'dan sonraadresinden ulaşmaya başladı.

TABLO-3 KONUSUNDA UYARDI

ÖSYS sonuç bilgilerinde sınava giren adayların yerleştirme puanı üzerinden başarı sıralarının açıklanacağını duyuran kurum, tercihlerde "Tablo-3" konusunda önemli uyarılarda bulundu.

ÖSYM'nin Tablo-3 üzerinden açıklaması:

Öğrenim görmek istediğiniz yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapacaksanız bu tabloları dikkatle incelemelisiniz. Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir. Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız programları tercih etmeyiniz. Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığınız Merkezimizce kontrol edilmeyecektir. Merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşullarını taşımadığınız tespit edilebilen tercihleriniz geçersiz sayılacaktır. Koşullarını taşımadığınız tespit edilemeyen bir programa puanınız elverişli olduğu için yerleştirilseniz bile kaydınız yapılmayacaktır. Aşağıdaki tabloda başvuru yapacak olan adaylar için kurum tarafından grafik hazırlanmıştır.

ÖSYM 2017 LYS Sonuçlarını Bildirdiği Saatten Önce Açıkladı

Son Dakika Güncel ÖSYM 2017 LYS Sonuçlarını Bildirdiği Saatten Önce Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement