ÖSYM YKS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar? - Son Dakika
Güncel

ÖSYM YKS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM YKS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YKS geç başvuru bugün! ÖSYM tarafından daha önce duyurulan YSK geç başvurusu, bugün gün sonuna kadar yapılabilecek. Peki YKS geç başvuru nasıl yapılır? YKS geç başvuru nereden yapılır? YKS geç başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM kartlı ödeme sistemi ve YKS geç başvuru hakkında detaylı bilgiler haberimizde.

19.03.2019 13:58  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM tarafından ilan edilen YKS geç başvuru bugün gün sonuna kadar yapılabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani 2019 YKS geç başvuru için süre 19 Mart 23.59 olarak açıklandı. Adaylar, YKS geç başvuru nasıl, nereden yapılacak? YKS geç başvuru ücreti ne kadar ve nereye yatırılacak? YKS geç başvuru ve ÖSYM kartlı ödeme sistemi hakkında tüm bilgiler haberimizde.

ÖSYM YKS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından daha önce ilan edilen tarihlerde YKS başvurusu yapmayan adaylar, bugün 23.59'a kadar Aday İşlemleri Sistemi sayfasından başvurularını yapabilecek.

YKS Geç Başvuru Yapmak İçin

YKS GEÇ BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

2019 YKS'ye başvuran ancak, TYT ve/veya AYT ve/veya YDT'ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru gününde (19 Mart 2019 tarihi) bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabileceklerdir.

2019 YKS'nin herhangi bir oturumuna başvuru yaparak sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru gününde değiştiremeyeceklerdir.

2019 YKS başvurusunda (12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında) "2018-TYT puanım 200 ve üzeridir, 2019-YKS'nin hiçbir oturumuna girmeden 2018-TYT puanımı kullanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyerek başvuru ücretini yatıran adaylar, geç başvuru gününde bu bilgisini değiştirerek YKS oturumları için başvuru yapabileceklerdir. Bu adaylar, yatırmış oldukları başvuru ücreti ile seçmiş oldukları YKS oturumunun geç başvuru günü sınav ücreti arasındaki farkı sınav ücreti olarak süresi içinde yatırabileceklerdir.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2018-TYT Puanı 200 ve Üzeri Adaylardan, 2019-YKS'nin Hiçbir Oturumuna Girmeden 2018-TYT Puanını 2019-YKS yerleştirmede kullanmak isteyenler için 2019-YKS Başvuru Ücreti/Geç Başvuru Günü Başvuru Ücreti : 20,00 TL/30,00 TL (Geç Başvuru Gününde yapılan Başvurularda Başvuru Ücreti aynı gün ödenmelidir.)

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE ÖDENECEK

YKS geç başvuru ücreti (19 Mart 2019 tarihinde gününde 23.59'a kadar yapılmalıdır. YKS geç başvuru ücreti herhangi bir bankadan ödenmemektedir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün (19 Mart 2019 tarihinde) ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. (https://odeme.osym.gov.tr/)

2019 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM, YKS 2019'a ait sınav tarih ve saatlerini başvuru kılavuzunda şu şekilde belirledi.

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi: 15 Haziran 2019 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi: 16 Haziran 2019 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi: 16 Haziran 2019 (Pazar), 15.45, 120 dakika

Son Dakika Güncel ÖSYM YKS Geç Başvuru Nasıl Yapılır? YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Üniversitesi, Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları Semineri Düzenledi
    10:34 Düzce Üniversitesi, Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları Semineri Düzenledi

    Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen Kariyer Planlama dersi kapsamında Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları başlıklı bir seminer düzenledi. Seminerde, Uluslararası Satış Yöneticisi Ayberk Güngördü deniz taşımacılığı ve lojistik konularında bilgiler aktardı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı'na katıldı
    10:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı'na katıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın başkanlığındaki 'Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı'na telefonla katılarak, 'Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli'nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır.' dedi.

  • Edirne, çeltikte olduğu gibi ayçiçeği üretiminde de ilk sırada
    10:29 Edirne, çeltikte olduğu gibi ayçiçeği üretiminde de ilk sırada

    Edirne Valisi Yunus Sezer, kentin tarımsal üretim verilerine göre çeltikte olduğu gibi ayçiçeği üretiminde de ilk sırada yer aldığını belirtti. Trakya topraklarının mümbit olması ve bilinçli tarım uygulamalarıyla Edirne'nin tarım potansiyelinin arttığı vurgulandı. Kentte gerçekleştirilen sulama projeleriyle tarımsal üretim hacminin daha da artacağı ifade edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın afişleri İzmir'e asıldı
    10:28 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın afişleri İzmir'e asıldı

    AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ın seçim afişleri İzmir'e asıldı. Bayraklı'da bir reklam panosunda İzmir adayları arasında yer alan Büyükakın'ın afişinin üzerinde "Hayaldi gerçek oldu, Kartepe Teleferik hayırlı olsun" mesajı yer aldı.

  • Aydın Sultanhisar'da Vatandaşlar ve Esnaflar Tarafından Çocuk İftarı Düzenlendi
    10:26 Aydın Sultanhisar'da Vatandaşlar ve Esnaflar Tarafından Çocuk İftarı Düzenlendi

    Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Hisar Camii'nde, vatandaşlar ve esnafların katkılarıyla çocuk iftarı düzenlendi. İftar programında, çocuklar Ramazan ayının bereketini yaşarken keyifli vakit geçirdi. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualarla devam etti ve teravih namazının ardından yapılan ikramlarla son buldu. Etkinlik, çocukların manevi duygularını güçlendirirken birlik ve beraberlik duygularını da pekiştirdi. Sultanhisarlılar, bu tür etkinliklerin toplumun her kesimine dokunarak güzelliklerin paylaşılmasına vesile olduğunu belirterek, gelecek yıllarda da benzer organizasyonların düzenlenmesini temenni etti.

  • CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in '3 T' Formülü Vatandaşlardan Tam Not Aldı
    10:25 CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in '3 T' Formülü Vatandaşlardan Tam Not Aldı

    31 Mart yerel seçimleri kapsamında adaylar çalışmalarını tamamladı. Aydın'da sahaya ilk inen isimlerin başında yer alan CHP'nin Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in ilçenin kalkınması amacıyla başlattığı tarım, ticaret ve turizm ağırlıklı '3 T' formülü vatandaşlardan tam not aldı.

  • Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Ayında Gıda Denetimlerini Sürdürüyor
    10:24 Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Ayında Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

    Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının ilk gününden itibaren hafta sonları da dahil olmak üzere aralıksız olarak iftar sonrası gıda denetimlerini sürdürüyor. 300'e yakın denetim gerçekleştiren ekipler, vatandaşların sağlıklı gıdaya kolay erişimini hedefleyen gece denetimlerine devam edeceklerini belirtti. Denetimlerde gıda işletmelerinin hijyen standartları ve ürün kalitesi inceleniyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunmalarını ve toplumun iş birliği içinde olmasını önemli bir adım olarak vurguladı.

  • Çankaya Belediyesi Baharı Sanat Etkinlikleriyle Karşılıyor
    10:24 Çankaya Belediyesi Baharı Sanat Etkinlikleriyle Karşılıyor

    Çankaya Belediyesi, nisan ayında sanat merkezleri, sergiler, atölye çalışmaları, tiyatro ve konserlerle bahara merhaba diyor.

  • Sinop'ta Emekli Vatandaşlar Ekonomik Sıkıntı İçinde
    10:24 Sinop'ta Emekli Vatandaşlar Ekonomik Sıkıntı İçinde

    Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve ekonomik olarak mutlu olmadıklarını ifade etti. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il olan Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, maaşlarının artan yaşam maliyetlerini karşılamaya yetmediğini belirtti.

  • Çankaya'da Yaşamış Yazar ve Şairlerin İzinde Projesi Devam Ediyor
    10:22 Çankaya'da Yaşamış Yazar ve Şairlerin İzinde Projesi Devam Ediyor

    Çankaya Belediyesi, ilçede yaşamış ve topluma değer katmış yazar, şair ve sanatçıların adlarını, yaşadıkları binalara isim plaketlerini yerleştirerek ölümsüzleştiriyor. Son olarak dünyaca ünlü tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun ismi, Kurtuluş'ta yaşadığı eve asıldı.


Advertisement