Oteller "ilave tedbirler" ile sezona hazır - Son Dakika
Güncel

Oteller "ilave tedbirler" ile sezona hazır

Oteller "ilave tedbirler" ile sezona hazır

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde normalleşmenin başlamasının ardından turistik oteller, ilave tedbirlerle sezona giriş yapıyor.

23.06.2020 11:01  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde normalleşmenin başlamasının ardından turistik oteller, ilave tedbirlerle sezona giriş yapıyor.

Normalleşme süreciyle birlikte yeniden müşteri kabul etmeye başlayan turizm tesisleri, Kovid-19'a karşı yapılması zorunlu tedbirlerin yanına ilavelerini de ekliyor.

Müşterilerine daha güvenli ve sağlıklı bir hizmet sunmak isteyen tesisler, bu kapsamda personelini eğitiyor, restoran ve ortak kullanım alanlarını sosyal mesafeye göre düzenliyor.

Çeşme'de 15 tesis "Güvenli Turizm Sertifikası"nı aldı

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, AA muhabirine, şehirler arası seyahat kısıtlamasının kalktığı andan itibaren hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Tatilcileri güvenli bir şekilde ağırlamak için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Bakanlığın belirlediği tedbirlerin yanından otellerimiz müşterilere daha da güvenli hizmet vermek için ekstra tedbirler alıyor. İlçemizde şu anda 15 tesisimiz Güvenli Turizm Sertifikası'nı aldı. Bu, çok kısa sürede 50'nin üzerine çıkacak. Tesislerimiz teknolojinin verdiği imkanları kullanarak maske, mesafe ve hijyen kurallarından taviz vermeden misafirlerini ağırlıyor."

64 noktadan temassız ateş ölçümü

Teos Village Resort Hotel Genel Koordinatörü Harun Gençtürk ise tesisi 1 Temmuz'da açmak için hızlı bir şekilde hazırlıklara devam ettiklerini söyledi.

Peyzaj çalışmaları, çevre temizliği gibi hazırlık sürecinin yanında Kovid-19 ile ilgili de hazırlık yaptıklarını ifade eden Gençtürk, "Güvenli Turizm Sertifikamız da hazır zaten. Otel girişinde 64 noktadan termal ölçüm yapan cihamızı da koyduk. Bu da misafirlerimiz geldiğinde hem güvenliğini hem rahat etmelerini hem de Kovid-19 önlemlerini tam anlamıyla hatta fazlasıyla almış bir tesis olarak sezona çıkmak istedik." diye konuştu.

Gençtürk, girişin ardından misafirlerin dinlenecekleri otel odalarında da hijyene dikkat ettiklerini belirterek, "Dezenfektanın yanında her misafirimiz odamızdan gittiği andan itibaren diğer misafirimiz girmeden önce ultraviyole ışıkla odalarımızı temizliyoruz. Bu, tamamen misafirlerimizin rahat etmeleri için. Bunun zorunluluğu yok." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 sürecinde sosyal mesafenin öneminin anlaşıldığına işaret eden Gençtürk, bu anlamda hem plaj hem de restoranlarda gerekli önlemlerin alındığına değindi.

Vatandaşlara "yeşil tatil" önerisi

Gençtürk, bu yıl bazı vatandaşların tatil yapmak için çekimser davrandığını hatırlatarak, "Vatandaşlarımızın bu yıl tatil yaparken destinasyonu geniş alana yayılmış, daha yeşil, blok binaları olmayan, geniş alana yayılmış tesisleri tercih etmeleri daha güvenli olur." değerlendirmesinde bulundu.

Harun Gençtürk, bazı tesislerin 15 Haziran'da kapılarını açtığını, kendilerinin 1 Temmuz'dan itibaren hizmet vereceğini kaydetti.

"Otel içinde maskesiz dolaşmak yasak"

Boyalık Beach Otel Müdürü Orhan Belge de otele girişten çıkışa kadar bütün misafirlerin artık yeni kurallarla tatil yaptığını vurguladı.

Hijyen, maske ve mesafe kurallarının girişten itibaren başladığına değinen Belge, "Odalarda da her şey tek kullanımlık. SPA için randevu sistemi uygulanıyor. Bavullar otel girişinde dezenfekte ediliyor. Otel içinde maskesiz dolaşmak yasak. Sadece güneşlenirken maskesiz oluyorlar." dedi.

Otellerinin de Güvenli Turizm Sertifikası aldığına dikkati çeken Belge, "Sertifikasyon süreci gerçekten çok hassastı. Denetmenler en ufak detayları bile atlamadılar. Bu şekilde yapılan denetimler Türk turizmine katkı sağlıyor. Yapılan denetimler de gösterdiki her önüne gelen bu sertifikayı alamıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oteller 'ilave tedbirler' ile sezona hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.


Advertisement