Otistik Çocuk Engelini Kulaç Atarak Aştı - Son Dakika
Güncel

Otistik Çocuk Engelini Kulaç Atarak Aştı

Malatya'da, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başlayan 13 yaşındaki otistik çocuk, yüzmede elde ettiği başarılarla ailesini gururlandırıyor.

29.01.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YETER ERDİNE - Malatya'da, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başlayan 13 yaşındaki otistik çocuk, yüzmede elde ettiği başarılarla ailesini gururlandırıyor. Mehmet ve Leyla Özduran çiftinin 3 çocuğundan Yusuf Özduran (13), otistik olarak dünyaya geldi. İbni Sina Eğitim ve Uygulama Merkezi 6. sınıf öğrencisi Özduran, beden eğitimi öğretmeni Mürsel Kurt'un teşvikiyle spora başladı. Konuşamayan Özduran, bir süre basketbol oynadıktan sonra yüzmeye yöneldi. Özduran, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca Malatya'da düzenlenen il yarışmalarında kürsüye çıktı.

Anne Leyla Özduran, 2 yaşındayken otistik olduğunu öğrendikleri oğlunun bu durumunu, ilk başta kabullenemediğini söyledi.

Daha sonra çevresine baktığında kendi çocuğunun haline şükrettiğini belirten Özduran, "Eşim ve diğer çocuklarımla bu durumu atlattık. Şu anda sporla ilgileniyor ve yüzmede oldukça başarılı. Malatya'da düzenlenen yarışlarda dereceleri var, madalyalarla eve dönmesi bizim için gurur vesilesi oldu" diye konuştu.

Oğlunun zoru başardığını vurgulayan Özduran, otistik çocuğunun yüzmede milli formayı giymesini çok istediğini kaydetti. Baba Mehmet Özduran da oğlunun eğitimine çok önem verdiklerini ve bu süreçte iyi bir noktaya geldiklerini vurguladı.

"3 yılda çok iyi bir duruma geldi"

Beden eğitimi öğretmeni Kurt ise öğrencisiyle yaklaşık 3 yıldır spor çalışmaları yaptığını dile getirdi.

Yusuf'un sosyal bir çocuk olduğunu anlatan Kurt, şunları kaydetti:

"Kendisiyle tanıştığımızda agresif bir tutumu vardı. İlk olarak bu davranışlarını iyileştirmeye çalıştık, ardından spora teşvik ettim. Önce basketbol, ardından yüzme çalışmalarına başladık. 3 yılda çok iyi bir duruma geldi. Normal biri basketbol topunu izleyip sektirebiliyor ama otistik çocuklarda bu 2 ay alıyor. Yaklaşık 2 yılda kulaç atmayı öğrendi. Benzer durumda olanlar nedensiz yere sporu bırakabilir. Öğrencim, titiz çalışma sonucu yüzmede önemli mesafe aldı. Daha sonra katıldığı bölge yarışmalarında madalyalar aldı. 2014 ve 2015'te kentimizde düzenlenen yüzme yarışmalarında birincilik kürsüsüne çıktı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otistik Çocuk Engelini Kulaç Atarak Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement