Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular - Son Dakika
Güncel

Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular

Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, gökyüzüne mavi balon uçurdu.

02.04.2021 16:18  Güncelleme: 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular

İSTANBUL - Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, gökyüzüne mavi balon uçurdu.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Özel Eğitim Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek ve otizmin bir hastalık olmadığına vurgu yapmak için özel çocuklarla birlikte etkinlik düzenledi. "Otizme Mavi Işık Yak" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, merkezde eğitim alan özel öğrenciler ve öğretmenleri mavi kıyafetler giyerek mavi maske taktı. Ardından özel çocuklar, öğretmenleriyle birlikte gökyüzüne mavi balon uçurdu. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Halis Şimşek ve Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Günnur Yıldırım'ın da katıldığı etkinliğin sonunda, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

"Mavi giy, mavi maske tak ve otizme mavi ışık yak"

Otizme farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledikleri söyleyen Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi Şefi Muhammed Alabay, "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde, Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi olarak farkındalık oluşturmak istedik. Herkesi bu farkındalığa davet ediyoruz. 'Mavi Giy, Mavi Maske Tak ve Otizme Mavi Işık Yak' diyoruz. Ayrıca bugüne özel, çocuklarımıza ufak hediyelerimiz olacak. Mavi balonları göklere uçurarak, otizme mavi ışık yakacağız" dedi.

Otizm Farkındalık Günü\'nde mavi balon uçurdular
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otizm Farkındalık Günü'nde mavi balon uçurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement