Otizm İçin 5 Milyon Adım - Son Dakika
Yaşam

Otizm İçin 5 Milyon Adım

Otizm İçin 5 Milyon Adım

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sınıf Öğretmenliği Topluluğu ve Atakum Özel Uygulama Okulu, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında 5 milyon adım atıp, fidan diktiler.

02.04.2019 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sınıf Öğretmenliği Topluluğu ve Atakum Özel Uygulama Okulu, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında 5 milyon adım atıp, fidan diktiler.

Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Otizm Farkındalık Günü'nün amacı otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğu bir kez daha hatırlatmak ya da var olan farkındalığı arttırmak olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda OMÜ Sınıf Öğretmenliği Topluluğu ve Atakum Özel Uygulama Okulu işbirliğiyle fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik ilk olarak, kortejin Atakum Ömürevleri Halk İskelesi'nden yürüyüşü ile başladı. Farkındalık için "Beş Milyon Adım" kampanyası için başlayan yürüyüş, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hatıra Ormanı'nda son buldu. Hatıra ormanına gelen Özel Uygulama Okulu öğrencileri, görevli personeller ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Öğrencilerin ellerinde taşıdığı "Otizmin İlacı Sevgidir", "Herkes kadar farklı, herkes kadar aynıyım", "Fark et, kabul et, bizimle yürü" yazılı pankartlar dikkat çekti. Fidan dikiminin ardından etkinlik; hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Otizm nedir?

Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan nöro-gelişimsel bir bozukluktur. Amerikan Psikiyatri Birliği'nin 2000 yılında yayımladığı DSM-IV-TR kılavuzuna göre, toplumsal etkileşimde ve iletişimde yetersizlikler ile davranış, ilgi ve etkinliklerde sınırlı, basmakalıp ve yineleyici örüntü özelliklerini içerir. Toplumsal iletişimde kullanılan dil ya da sembolik/imgesel oyun becerilerinin en az birinde üç yaşından önce gecikmelerin ya da olağandışı bir işlevselliğin ortaya çıktığı görülür. Otizmin neden olacağı olumsuzlukların önüne geçebilmek için ilk ve en önemli adım, erken tanı olduğu ifade ediliyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Otizm İçin 5 Milyon Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement